Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új edző a Southamptonnál, a kedvencét is hozná?

A Szentek kénytelenek voltak új edző után nézni azt követően, hogy Ronald Koeman az Evertonhoz távozott. Az ő utódja a francia ligában otthonosan mozgó Claude Puel. 

claude puel

Puel több csapatnál is dolgozott Franciaországban, a Monaco, a Lille és a Lyon mestere is volt mielőtt a Nice-t otthagyta volna. A Monacóval 2000-ben bajnokságot nyert, a Lyonnal pedig 2010-ben egészen a BL-elődöntőjéig menetelt. Utolsó állomáshelyén, a Nice-nél is szép eredményeket ért el, a most véget ért szezonban például két ponttal maradtak le a dobogóról, és ezzel a BL-indulásról.

ben arfa

A siker egyik fő letéteményese az a Hatem Ben Arfa volt, aki a Newcastle-t is megjárta. A francia támadóközéppályásról már mindenki lemondott, de ő főnixmadárként föltámadt hamvaiból Puel keze alatt, 32 meccsen 17 gólt jegyzett. Ezzel fölkeltette a Southampton érdeklődését, valamint a goal.com szerint a Sevilla is szívesen tudná a soraiban a kreatív középpályást. Július elsején lejár a szerződése, így ingyen igazolható lesz, gyakorlatilag mindenféle kockázat nélkül. Puel mindenesetre szívesen látná új csapatánál is, a döntés már Ben Arfa kezében van.

Tereh Balázs