Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Higuaín utódja a Napolinál

Gonzalo Higuaín 90 millió eurós igazolása a Juventushoz elég nagy port kavart, a nápolyiaknak viszont muszáj továbblépniük. Az ő pótlására szerződtették a lengyel válogatott Arkadiusz Miliket. 

Arkadiusz Milik

Milik a Rozwoj Kazowicénél kezdte karrierjét, innen a Gornik Zabrze csapatához került. Itt 38 meccsen 11 gólt szerzett pofátlanul fiatalon – mindössze 17 volt – ami szerződést ért neki a Bayer Leverkusennél. A Gyógyszergyáriak kölcsönadogatták ide-oda, először az Augsburgba ment, ahol nem váltotta meg a világot, majd az Ajaxnál már jól teljesített. Nem is csoda, hogy megvette az amszterdami klub, ahol tavaly 31 találkozón 21 találatot jegyzett a bajnokságban.

Nem véletlenül figyeltek fel rá a Napolinál sem, ráadásul még az Eb-n is jó teljesítményt nyújtott. Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, a Napoli igazgatója, Aurelio De Laurentiis saját hivatalos Twitter-fiókján üdvözölte a lengyel támadót. 34 millió euró körüli összegért vált klubot Milik és 5 éves szerződést írt alá, meglátjuk hogyan teljesít a Serie A-ban.

Tereh Balázs