Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentették az új argentin szövetségi kapitányt

Tata Martino lemondása után több név is felmerült, hogy ki veszi át az argentin labdarúgó válogatott irányítás, ma viszont hivatalosan is bejelentették, hogy Edgardo Bauza lesz a szövetségi kapitány. 

paton-bauza-Noticia-726950

Forrás: larepublica.pe

Az 58 éves edző 2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo csapatával megnyerte a Libertadores-kupát, legutóbb a brazil Sao Paulo együttesénél tevékenykedett, ahol a kupa negyeddöntőjéig jutottak.

Olyan nevek merültek fel a válogatott élén, mint Mauricio Pochettino, a Tottenham edzője és az Atlético Madrid menedzsere, Diego Simeone, sőt még Diego Maradona is felajánlotta magát a kapitányi posztra.

Bauza első és egyik legfontosabb feladata, hogy megpróbálja meggyőzni Lionel Messit, hogy térjen vissza a válogatotthoz. Az argentin válogatott büntetőpárbaj után kapott ki az idei Copa América döntőjében, és ezt követően Messi lemondott a válogatottságról, majd egy héttel később Tata Martino is felmondott.

Argentína következő mérkőzései szeptemberben lesznek a világbajnokság selejtezőkörében, szeptember 1-jén Uruguay, 6-án pedig Venezuela ellen.

Szigeti Andrea