Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Exkluzív interjú a Lengyelországban légióskodó Mervó Bencével

A lengyel  Ekstraklasában légióskodó Slask Wroclaw magyar játékosával Mervó Bencével beszélgettünk. A Slask 21 éves támadója jelenleg kölcsönben szerepel a csapatban, akit az Nb1-ről, az utánpótlás vb-ről, magyar honfitársairól is kérdeztük. 

mervo

– 11 évesen a Hegyeshalom majd a Győri ETO utánpótlásában rúgtad a bőrt. Hogyan kerültél a labdarúgás közelébe ?

– Édesapámmal elmentem foci meccsekre es már 2 évesen mindig a labdával mozogtam. 6 évesen már felnőttek között be be álltam a sor meccseken

– A Győri ETO csapatában 8 szezont töltöttél, mesélj egy kicsit az itteni évekről.

– Életem legszebb évei voltak, sok barátom lett a foci által Győrben és én nekem mindig is az Eto marad az otthonom. Nem tudom leírni hogy mennyi jó dolog es emlék történt velem amíg az Eto-ban futballoztam.

– A 2014-2015-ös szezont már a felnőtt  csapatnál töltötted, milyen érzés volt bemutatkozni az élvonalban ?

– Örültem hogy sikerült a sok sérüles után bemutatkozni az Nb1-ben és annál jobban örülok, hogy Horváth Ferenccel mutatkozhattam be.

kalmarzsolt629

– 2015-ben robbantál be a köztudatba a a 2015-ös Új-Zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságon nyújtott remek teljesítményednek köszönhetően, ahol ezüstcipős lettél. Milyen emlékeid vannak a tornáról ?

– Egy ilyesmi torna fantasztikus érzés főleg, hogy előtte csak a tv-ből néztem Vb-t és én is átélhettem ez nagyon jó érzés volt és remélhetőleg még jópárszor sikerul átélnem. Életem egyik legszebb momentuma volt. De most már csak a jelenre kell koncentrálni.

mervo-bence-slask-wroclaw_1q1t01vet5gw01mz5c7rrg98pf

– 2016. februárjában kölcsönbe kerültél a lengyel élvonalban szereplő Slask Wroclaw együtteséhez ahol gólokat szereztél. Mi a különbség a magyar és lengyel bajnokság között és milyen Nikolics és Kádár ellen játszani ?

– Sajnos nem volt nagy tapasztalatom az Nb1-ben. De az biztos, hogy itt jó iramú mérkőzések vannak és tele szurkolókkal és nagyon jó érzés, hogy sokan kilátogatnak a mecscekre. Kádár ellen mar játszottam és egy nagyszerű intelligens játékos én azt mondom, hogy ő neki topligában kellene játszania már, de biztos vagyok benne egyszer fog! Nikolic ellen még sajnos nem sikerült játszanom, de remélhetőleg a masodik félévben sikerül.

– Az új szezonban meghosszabították a lengyel gárdánál a kölcsönszerződésedet. Mit vársz az idei szezontál, mik az elvárásaid magaddal szemben ?

– Szeretnék sikeres lenni a csapattal es amit kitűztem célul saját magamnak, hogy azt teljesítsem.

 

A végére pedig egy gyors kérdezz, felelek:
Ki a példaképed? – 
A brazil Ronaldo a peldaképem
Melyik a kedvenc csapatod? –  A Barcelona a kedvenc csapatom.
A legkellemetlenebb ellenfél, aki ellen játszottál? –  Az izraeli csodagyerek Ohana
Kinek adnád idén az Aranylabdát? – Munka alapjan CR-nek adnám
Szerinted ki nyeri idén a BL-t? – Remelem hogy a Barcelona.
Kedvenc ételed? – egy jo házi kolbász tepertővel lila hagymával
Kedvenc italod? – almafröccs
Kedvenc filmed és sorozatod? – Dirty dancing es a Pletyka fészek sorozat.
Milyen hobbijaid vannak? –  Zene hallgatás és amikor hazamegyek haverokkal szoktunk sok programot csinálni meg szeretek edzeni konditeremben.

A magyar támadó debütáló gólja a lengyel élvonalban:

https://www.youtube.com/watch?v=-R4D_wJMpmw

Szerző: Ondik Gábor