Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ETO neveléseket igazolt a Gyirmót

Több 1996-ban vagy utána született labdarúgóval kötött szerződést a Gyirmót FC Győr. Valószínűleg egyelőre a Gyirmót II.csapatában veszik számításba őket, de nézzük kikről is van szó.

CSAPATKEP_2015.08.05._50_FELIRATTAL 2015 ősz(gyirmotfc.hu)

1996 januárjában született a hátvéd Nagy Bálint. A Debrecen ellen, mikor az ETO utolsó élvonalbeli meccsét játszotta bemutatkozott az NB I-ben. Ikertestvére Nagy Ádám meghatározóbb játékosa a jelenlegi Győrnek is, a nyári igazolások után még kevesebb lehetőséget kapott volna, így érthető a csapatváltása. Ráadásul, ha jó teljesítményt nyújt, akkor akár a Gyirmót felnőtt csapatában is szóhoz juthat, hiszen 1996 után született, így támogatás is jár utána.

Szabó Tibor szintén azon a debreceni meccsen esett át a tűzkeresztségen, ő is egy NB I-es meccsnél horganyzott le. Az előző idényben Csornán szerepelt az NB III-ban. 27 meccsen 6 gólig jutott. Ő is 1996-ban született.

Irmes Dávid is ETO nevelés, de ő a felnőtt csapatnak nem volt a tagja. 2015 nyarán már egyszer a Gyirmóthoz szerződött, akkor is a második csapatban lépett pályára, 14 alkalommal, s 8 gólig jutott. Télen szerződtette az NB II-es Szigetszentmiklós, kétszer kezdett, ötször csereként játszott. Szintén 1996-ban látta meg a napvilágot.

Ősgyőri, hisz édesapja Győr polgármestere Borkai Zsolt, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett gerendán, majd a MOB elnöki tisztségét is betöltötte (még mindig). Borkai Ádám szintén az ETO-ban nevelkedett, érte már nem jár anyagit támogatás, lévén 1995-ben született. A 2015/16-os idényben az NB III-as Győr játékosa volt. Kétszer kezdett, hatszor csereként lépett pályára.

Ezen fiatalok egyelőre inkább a Gyirmót II.csapatában az NB III-ban bizonyíthatnak, de onnan már csak egy lépcső az NB I-es felnőttcsapat. Már csak rajtuk múlik, felhívják-e magukra Urbányi István figyelmét.

Endrődi Dávid