Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírt angol ellenfelével a Dortmund! – videóval

A Thomas Tuchel által vezetett Borussia Dortmund a Premier League-s Sunderland ellen játszott felkészülési mérkőzést a mai nap során. Az első félidő folyamán úgy tűnt, hogy jönni fog a papírforma, hiszen dortmundi előnnyel vonulhattak pihenőre a felek, viszont a második játékrészre feljebb kapcsoltak David Moyes tanítványai, és sikerült döntetlenre lehozniuk a találkozót. 

Teljes képernyő rögzítése 2016. 08. 05. 202624

Borussia Dortmund – Sunderland 1-1 (1-0)
G.: 
Sahin(17.) ill. Koné(66.)

A mérkőzés első komolyabb helyzetét a 12. percben jegyezhettük fel, Rode eresztett meg egy élet erős löketet, amely éppen csak elkerülte Mannone kapuját. A  17. minutumban a Borussia Dortmund második helyzetét már gólra váltotta. Dembele ívelt középre, amelyet a Sunderland egyik védője kifejelt, majd a lecsorgó labdát Nuri Sahin jó 16 méterről a kapuba bombázta. A 20. minutumban Khazri előtt adódott lehetőség, viszont a lövése gyengére sikeredett, így Bürki számára nem okozott problémát. A félidőben tehát 1:0-ás dortmundi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. 

A szünet folyamán Tuchel több helyen is változtatott. A második játékrész első említésre méltó momentuma ismét a Dortmund neve mellé jegyezhettük fel. Az 58. percben Sahin lőtt valamivel több mint 20 méterről, de a labda ezúttal elsuhant a bal oldali léc mellett. A 66. minutumban egalizált a Sunderland. Jeremain Lens ívelt középre szabadrúgásból, mely után Koné bólintott a hálóba. A 77. percben a csereként beállt Mor előtt adódott óriási lehetőség, de az ifjú török nem élt vele. 

https://www.youtube.com/watch?v=_veyHDQZChA

Kép forrása: Sunderland twitter oldala

Németh Boldizsár