Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Szomszédvárak rangadójával folytatódik a liga – előzetes

Utolsó kupacsapatunk is elbúcsúzott a héten a nemzetközi küzdelmektől, így már csak a honi élvonalbeli bajnokságra kell koncentrálni. Ami a negyedik fordulót illeti, lesz szomszédvárak rangadója, folytathatja menetelését a Ferencváros, míg a sereghajtó MTK jelentős hátrányba kerülhet.

Legutóbb nagyon elverte a Paksot a Fradi. - fotó: fradimedia

Legutóbb nagyon elverte a Paksot a Fradi. – fotó: fradimedia

Legutóbb kiszakadt a gólzsák a Fradi részéről, ami folytatódhat Pakson is. Thomas Doll együttese aligha elégszik meg az egyszerű győzelemmel, lévén szeretnék valamennyire kiszolgálni szurkolóikat, s jóvátenni a Bajnokok Ligája kiesést, ami azonban nem lesz könnyű, valószínűleg az elkövetkező egy évben nem is nagyon lesz más téma, minthogy újra bajnok legyen a csapat, és kilépjen a nemzetközi porondra. Ez a feladat pedig nagy nyomást helyez a csapatra, míg a Paks csendben készül, ha legjobb formájukat hozzák, akár a meglepetés is benne lehet a találkozóban, ez azonban közel sem lesz könnyű Csertői Aurél együttesének. Ráadásul nehezíti a tolnaiak helyzetét, hogy Bartha László és Laczkó Zsolt eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Molnár Péter és Szabó János sérült. A másik oldalon mindenki bevethető, így aztán az sem elképzelhetetlen, hogy a Ferencváros ismét gólzáporos meccset játszik szombat este.

Javít-e a Diósgyőr a Fradi elleni hatos után? Horváth Ferenc együttese a Honvédot látja vendégül, amely legutóbb döntetlent játszott a Haladás ideiglenes otthonában. Ráadásul a kispestiek az utóbbi években nem győzni jár Miskolcra, igaz legutóbb sikerült megszakítani ezt a szériát, miután 2-1-re nyertek a piros-feketék. Mindkét oldalon akad hiányzó, elég csak a kispestiek csatárára, Dark Kadima Kabangura gondolni, aki eleddig egyetlen percet nem játszott a fővárosiaknál az NB  I-ben. Ugyanakkor Horváth Ferenc számára kellemes emlékeket idézhet fel a két együttes összecsapása, lévén korábban játékosként az ő góljával is nyert meccset a DVTK.

A nap és talán a forduló rangadóját a Fáy utcában rendezik, ahol az Újpest ezúttal vendégként lép fel a Vasassal szemben. Nebojsa Vignjevic együttese két vereség után javított a múlt héten, és folytatná a mintát, de közel sem lesz könnyű dolga a bajnokságot meglepően jól kezdő angyalföldiek ellen. Michael Oenning ugyanis olyannyira összekapta a társaságot, hogy jelenleg a dobogó második fokát foglalja el, csak rosszabb gólkülönbségével szorul a Ferencváros mögé. Ugyanakkor a piros-kékeket repítheti a fiatalos lendület, lévén a keret nagy része fiatalokból áll, akik immár bárki ellen eséllyel szállnak harcba. Ráadásul az önbizalom terén sem áll rosszul a Vasas, hiszen náluk erősebb együtteseket – Videoton, Debrecen, MTK – győztek le az elmúlt hetekben. Az Újpestnek pedig létszükséglet a három pont megszerzése, ha nem szeretné, hogy a mögötte lévők akár előzni is tudjanak.

Könnyűnek egyáltalán nem nevezhető találkozó előtt áll a Debrecen, amely Mezőkövesden vendégszerepel, és bár Herczeg András újabb találkozón dirigálja a hajdúságiakat vasárnap este, vélhetően ez lesz az utolsó mérkőzése a kispadon, merthogy hétfőn minden bizonnyal bemutatják az új szakvezetőt. A gyengébb kezdés után legutóbb már fiesztát rendezett a cívisvárosi csapat a Gyirmót ellen, és nem szeretne letérni a már megkezdett útról, azaz ismét kiszolgálná szurkolóit. Ezzel szemben az újonc még veretlen, s némi meglepetésre negyedik a bajnokságban, ez többek között a legutóbbi MTK elleni győzelemnek is köszönhető. Pintér Attila csapata így nem esélytelen a Loki ellen sem, a győzelemhez azonban jóval több kell, mint amit legutóbb mutattak, s aligha tévedünk, ha ismét a kontrákra rendezkedik be a sárga-kék brigád. Ezáltal is megnehezítve a piros-fehérek dolgát. A Loki hosszú idő után először lép pályára úgy, hogy nincs névszponzora, miután a TEVA gyógyszergyár nem hosszabbította meg lejáró szerződését a várossal.

Ami pedig a Videotont illeti, az Európa Ligától nagy küzdelem után búcsúzó együttest illeti, Győrbe látogat, a Gyirmót vendégeként kellene valamelyest javítani a nem túl szívderítő rajt után. A fehérváriak igen gyengén kezdtek a bajnokságban, mindössze egyetlen pontot kapartak össze három meccsen, s ez még a korábbi szakvezető, Bernard Casoni irányítása alatti szereplést is alulmúlja. Ugyanakkor most lehet esély a győzelemre, hiszen Urbányi István csapatából alapemberek hiányoznak majd sérülés miatt, míg a királynék városában mindenki hadra fogható. A két csapatot egyetlen pont választja el, ami adott esetben maradhat, nőhet, vagy meg is fordulhat.

Utoljára hagytuk az MTK-t, és nem azért, mert Teodoru Vaszilisz csapata sereghajtó egyetlen ponttal, rúgott gól nélkül, hanem a mutatott játék okán. A kék-fehérek a Haladást fogadják Dunaújvárosban, és aligha ezen a találkozón szerzik első győzelmüket. A Haladás masszívan futballozik, bár legutóbb csak szerencsés módon izzadtak ki egy pontot a Honvéd ellen, ám Mészöly Géza remekül összerakta a társaságot. Az MTK háza táján egyre többen vannak, akik szerint az elhibázott átigazolási politikát és az elképzelés nélküli játékot okolják a gyenge szereplés miatt, alighanem a következő pár forduló eldönti, merre is halad a fővárosi alakulat.

A program:
augusztus 6., szombat:
18.00 Paks – Ferencváros – online: m4sport.hu
Paks, vezeti: Andó-Szabó Sándor

18.00 Diósgyőr – Honvéd – tv.: M5
Diósgyőr, vezeti: Szabó Zsolt

20.30 Vasas – Újpest – tv.: M5
Illovszky stadion, vezeti: Solymosi Péter

augusztus 7., vasárnap:
18.00 Mezőkövesd-Zsóry – DVSC – online: m4sport.hu
Mezőkövesd, vezeti: Szőts Gergely

18.00 Gyirmót FC Győr – Videoton – online: m4sport.hu
Alcufer stadion, vezeti: Karakó Ferenc

18.00 MTK – Swietelsky-Haladás – tv.: M5
Dunaújváros, vezeti: Iványi Zoltán

A bajnokság állása:

nb1tabella

Gavalovits Sándor