Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos döntetlen a Derbin

Ferencváros – Újpest a derbi. Bárhol helyezkedhet el a két csapat, ha egymással mérkőznek akkor megmozdul a város. Ferencváros – Újpest, Böde Dániel nélkül újra. 2015 őszén a 12.percben kellett lecserélni sérülés miatt a támadót, ma pedig már a kezdésre sem tudott kijönni, miután a hétközi Videoton elleni bajnokin, a 13.minutumban kellett elhagynia a pályát, szintén sérülés végett.

3Az újpesti szurkolók

Ferencváros – Újpest, s hirtelen előbukkantak a szurkolók. Mikor a metró aluljáróban jártam zúgott a “Hajrá Fradi”, több száz szurkoló kiabálta, élvezte, hogy visszhangzik a hang. A stadionban már bátortalanabbul hangzott a “Hajrá Fradi”, az újpestiek viszont megint kitettek magukért. Keresték az ellenfelük Táborát, üzentek is az elnöknek: “Kubatov hol van a Tábor?” rigmussal. Ennek ellenére jó meccsre volt kilátás, ráadásul, azért a vezetők is kedveskedtek a kilátogatóknak, lévén lufikat eregettek, melyben kuponok voltak, s a büfében lehetett beváltani.

4A Fradi “B” közép is megtelt.

Ferencváros – Újpest, s a sajtópáholy megtelt, olyanokkal is akikkel az elmúlt évek során egyszer nem találkoztam meccsen. Ráadásul épp kedvenc csapatuk mezében érkeztek, úgyhogy nem is tagadhatták, sajtóigazolvánnyal igyekeztek megspróolni a mai meccsjegy árát.

A hazaiaknál először került be a kezdőcsapatban a dél-koreai Ryu, aki az MTK ellen góllal mutatkozott be, illetve a Vidi ellenében is jól szállt be. Ő Böde Dániel helyett kezdett, Cukic az eltiltott Nalepát pótolta, míg a hét közben kezdő Varga Roland helyett az eltiltását letöltő Ramirez. Az Újpestnél annyi változás volt, hogy visszakerült a csapatba a betegségéből felépült Balajcza.

Az első lövés Lovrencsics Gergő nevéhez köthető, aki az ötödik percben távolról próbálkozott. Igaz előtt Djuricin két ígéretes helyzetet puskázott el, de tőle már ezt megszokhattuk. Egy perccel később Angelov is kihagyott egy óriási ziccert. Nem találta el a kaput a tizenhatoson belül. A Fradi védelmében egyébként is ott volt a veszély, lévén a két középső védő Leandro és Cukic 34 és 36 éves, tehát rutinjuk van, sebességük kevesebb. Ráadásul az egyik rendre besárgul, a másikuk meg több labdát eladott már. (lásd: nemzetközi kupa) A tizenegyedik percben a sokat bírált osztrák megmutatta miért igazolták. Szépen ment el a bal oldalon Pávkovics mellett, majd  a hosszú sarokba lőtt, megszerezve a vezetést csapatának! A Fradi szurkolók egyből Dollt kezdték éljenezni, a vendégek pedig a hazai szurkolókkal lettek elfoglalva. Majd a 13.percben Ramirez szépen ment el a balon, középre adott, de nagy üggyel bajjal Djuricin elől szögletre mentettek a vendégek. Majd mindkét csapat veszélyeztetett, de a legveszélyesebb lövésből gól is lett. Dibusz csúnyán elnézte Diarra távoli lövését, s hiába vetődött, a kapuban kötött ki a labda, s megtörtént az egyenlítés.

6Az újpesti gól után ellepte a lila köd a Groupama Arénát

A 25.percben Bardhi cseles lövése után Dibusz óriási védett. Ekkor a levegőben lógott, hogy esetleg a vendégek megszerzik a vezetést. Ráadásul a Fradi ekkor emberhátrányban játszott lévén Lovrencsics megsérült, s nem tudta folytatni a játékot. Előtte már cserélt egyet a vendégcsapat is, hisz Nagy helyére Nagy,  Tibor helyett Gábor folytatta. A válogatott középpályás helyére válogatott védő állt, lévén Pintér Ádám jött be cserként, így Ryu kiment a szélre, Pintér meg védekező középpályásnak, Gera így előrébb húzódhatott. A 38.percben újabb bomba rombbant, megszerezte a vezetést az Újpest, Mohl bal oldali beadására üresen érkezett Balogh Balázs, s befejelte a Fradi kapujába a labdát. A meccs elején semmi nem utalt arra, hogy az Újpest egy gólt is fog lőni, hát még kettőt. A Fradi a meccs elején letámadott, keményen küzdött, viszont az egyenlítő góltól kezdve nem ugyanazt a csapatot láttuk. Elmaradtak a szélen elfutások, mintha a játékosok egymásra vártak volna, hogy csináljanak valami váratlant. Thomas Doll dühöngött is, többször elhagyta a technikai zónát. Az első félidőben még kiosztott a bíró két sárgalapot, és végül 2-1-es vendégvezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A szünetben mind a két csapat cserére készült, a Fradinál Radó András, az Újpestnél Lázok János melegített intenzívebben, illetve öltözött át mezre. A hazaiaknál Hajnal Tamás a vendégeknél Viktor Angelov hagyta el a pályát. Radó kiment a jobb szélre, Ryu a balra, míg Nagy Dominik ment Hajnal helyére középre. Lázok Angelov helyét vette át egy az egyben, pedig ő inkább középpályás. Alig telt el egy perc, s Diarra egy távoli lövéssel jelezte, az Újpest meg akarja nyerni a meccset. A hetedik percben Diarra gyenge lövésébe Ryu kézzel ért bele, így jöhetett a büntető az Újpest javára.  Nagy Dominik addig reklamált, hogy begyűjtött egy sárgát is. A tizenegyest Balogh Balázs balra lőtt, Dibusz jobbra vetődött, így az állás 1-3-ra módosult. A 60.percben vissza jött a meccsbe a Fradi. 25 méteres szabadrúgásból Leandro szépített. Balajcza azért eléggé benne volt a gólban. Majd a 65.percben egy jobb oldali támadás végén, egy újpesti védő (Pávkovics) szerencsétlenül ért a labdába s egyenlített a Fradi. Az egyenlítés után még jobban rákapcsolt a Fradi, próbálták megszerezni a győztes gólt.A 88.percben kétszer is ugyanonnan végezhetett el Bardhi 25 méterről szabadrúgást, igaz megismételtetett volt, de mindkétszer ugyanoda a jobb alsó sarok irányába lőtte, de Dibusz vetődve hárított. A 90.percben Djuricin megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de lökte a védőt, s így érvénytelenítette a találatot Kassai. Ezután már nem is történt semmi említésre méltó, a Fradi és az Újpest rangadóján gólzáporos döntetlent láthattunk.

Ferencváros – Újpest: 3-3 (1-2)

Groupama Aréna, 14.000 néző, Vezette: Kassai

Gól: Djuricin (1-0, 11.p), Diarra (1-1, 20.p), Balogh B. (1-2 38.p), Balogh B. (1-3 11-esből, 52.perc), Leandro (2-3 60.p), Pávkovics (3-3, öngól 66.p)
Sárgalap: Pintér Á. (45+2), Djuricin (67.p), Leandro (85.p) ill. Nagy G. (45.p), Diarra (69.p), Pávkovics (74.p)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Cukic, Leandro, Ramirez – Gera – Lovrencsics (Pintér Á. 26.p), Hajnal (Radó szünetben), Ryu (Csernik 66.p), Nagy D. – Djuricin vezetőedző: Thomas Doll
Újpest: Balajcza – Nagy T. (Nagy G. 23.p), Kecskés, Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Balogh B., Bardhi, Diarra (Andrics 73.p) – Angelov (Lázok szünetben) Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Endrődi Dávid