Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Felnégyelte ellenfelét a Vasas

Maradt az élen a Vasas, miután simán kiütötte a Mezőkövesd együttesét.

remili629

Vasas – Mezőkövesd 4-0 (1-0)
Illovszky stadion, vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Ádám M. (43., 49., a másodikat 11-esből), Berecz (63.), Vida M. (90+1.)
Sárga lapok: Hudák D. (49.)
Kiállítva:

Vasas: Nagy G. – Murka B. (Kleisz, 74.), Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Berecz, Hangya – Remili (Pavlov, 74.), Vida M., Ádám M. (Czvitkovics, 67.) – Saglik

Mezőkövesd: Dombó D. – Vági A., Devecseri, Fótyik, Hudák D. – Bacelic-Grgic (Fröhlich, 76.), Mevongou – Sós B. (Orosz M., 65.), Egerszegi, Strestík – Kink (Pauljevic, 59.)

Újfent jó most Vasas-drukkernek lenni. Az angyalföldiek vezetik a bajnokságot, és bár az elmúlt két mérkőzésén megtorpanni látszott, hiszen két utóbbi partiját elvesztette, miközben a Mezőkövesd javuló formát mutatva várhatta az összecsapást. Ugyan valamivel jobban kezdett a borsodi alakulat, de nagy ziccert eleinte nem sikerült kialakítania, míg a másik oldalon hasonlóan kisebb helyzetek mellett nem akadt ziccer. Aztán idővel elkezdtek futballozni a csapatok, aminek következtében egy ziccer itt, egy ott maradt ki, mígnem a szünet előtt nem sokkal Dombó hibáját Ádám Martin használta ki.

Fordulás után sem változott a játék képe, mi több, második gólját is megszerezte a Vasas, Ádám nem hibázott tizenegyesből. Innentől a Mezőkövesd hiába tett meg mindent, nem tudott újítani, sőt, a játékrész derekán Berecz kapásból növelte előnyét az angyalföldi gárda. Ezzel azonban még nem volt vége. A ráadás perceiben Vida Máté is betalált, így kiütésessé téve a végét, s tovább őrzi listavezető helyét Michael Oenning irányította társaság.

Gavalovits Sándor