Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Félgőzzel nyert a Napoli

A Serie A 6. fordulóját a Juventus már megkezdte a Palermo vendégeként, így ideje volt bekapcsolódnia a többi csapatnak is a dologba. Még szombat este rendezték meg a Napoli – Chievo összecsapást. Sarri együttesének nem lehetett más célja (tudva a Juve győzelméről) , mintsem a három pont bezsebelése. 

220830170-e157ec3c-d5f6-4cd9-bc8c-605385be96f1

Napoli – Chievo 2:0 (2:0)
Helyszín: Nápoly, Stadio San Paolo Játékvezető: Di Bello (olasz)
Gólszerzők: Gabbiadini (24.), Hamsik (39.)
Sárga lap: Koulibaly (14.) Albiol (43.) ill Gobbi (11.), Cesar (44.), Danielli (54.), Castro (76.)
Piros lap: –

Napoli: Reina – Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Maggio – Jorginho, Zielinski, Insigne, Hamsik, Callejon – Gabbiadini Vezetőedző: M. Sarri

Chievo: Sorrentino – Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi – Hetemaj, Radovanovic, Castro, Birsa – Meggiorini, Inglese Vezetőedző: Maran

Kicsit lassan, óvatosan kezdtek a csapatok. A hazaiaknak jó tizenkét perc kellett az első helyzet kialakításához. Hamsik került a Chievo tizenhatosához és laposan próbálta meg bevenni a kaput, de Sorrentino könnyedén hárított. Ellenben Gabbiadini helyzeténél. Az olasz támadó nagyszerűen érkezett egy beadásra, amit a léc alá szánt. Majd kis idő múlva már a veterán kapus sem tudott mit tenni. Gabbiadini került be a labdával a tizenhatoson belülre és szépen csavarta el a hosszúba laposan a játékszert. 1:0. A gól után a Chievo kicsit megrázta magát és bizony feljött a hazaiakra, igaz helyzetet nem tudtak kialakítani, de elég kellemetlenül fociztak a Napoli szemszögéből. Ám ez sem változtatott a helyzeten. Sőt romlott a szituáció a vendégek számára. A csaaptkapitány, Marek Hamsík tűzött egy labdát óriási erővel a kapura, amit Sorrentino szépen benézett, jobban mondva mellé paskolt. 2:0. A déliek magabiztosan gyűrték le az első félidőben a vendégeket.

A második félidő már nem volt annyira izgalmas, mint az első. Ennek a legfőbb oka a hazai gárda volt. A Napoli, (gondolva a jövőheti BL találkozóra) elég tartalékosra vette a figurát. Visszavettek a tempóból és kicsit átadták a területet a Chievo játékosainak. Amivel azért, hellyel- közzel éltek is a vendégek. Annyit el tudtak érni, hogy náluk volt többet a labda, de összességében egyszer tudták igazán veszélyeztetni a déliek kapuját. Floro Flores tört kapura és vezette a labdát Reina kapusra, ám a visszaérő Koulibaly még időben el tudta választani a bogyótól a támadót. A Napoli egy-egy Milik lövéssel még jelezte, hogy meccsben van, de összességében fejben már Benfica ellen készültek. Ezzel a győzelemmel Sarri és tanítványai tovább üldözik a Juvét. Magabiztosan, profin hozták le a meccsüket.

Borbély Szabolcs