Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Torinóban égett meg a Roma – videóval

Lehetett tudni előre, hogy nem lesz könnyű dolga a Farkasoknak a Torino ellen, de a szurkolók reménykedtek benne, hogy elhozzák a három pontot. Ehhez képest borzasztó védekezésüknek köszönhetően vereséget szenvedtek, kölcsönben lévő játékosuk, Iago Falqué duplázott.  

belotti-orom-vs-roma

Torino – Roma: 3-1
Helyszín: Stadio Olimpico, Torino
Gólszerzők: Belotti (8.), Falqué (bün. 53., 65.) ill. Totti (bün. 55.)
Sárga: Hart (80.) ill. De Rossi (12.), Peres (56.), Florenzi (69.), Manolasz (86.)
Piros:

Torino: Hart – De Silvestri (Zappacosta 62.) , Rossettini, Castan, Barrecca – Benassi, Valdifiori, Obi (Baselli 23.) – Falqué (Martinez 77.), Belotti, Boyé – Vezetőedző: Szinisa Mihajlovic

Roma: Szczesny – Florenzi, Manolasz, Fazio, Peres – Nainggolan (El Shaarawy 71.), De Rossi (Totti 46.), Strootman – Salah, Dzeko, Perotti (Paredes 81.) – Vezetőedző: Luciano Spalletti

Bár a Roma kezdett jobban, a vezetést mégis a Torino szerezte meg. A 8. percben előbb Falqué lövését tolta oldalra Szczesny, ebből Obi centerezett, Belotti pedig Faziót túlugorva a kapuba bólintott. Dzeko szinte azonnal egyenlíthetett volna, de öt méterről olyan borzasztóan találta el a labdát, hogy még Hartot sem sikerült megdolgoztatnia. Remek iramban kezdődött a mérkőzés, Belotti majdnem összehozott egy második gólt a 13. percben, amikor lekészítette a labdát Falquének, aki a kapufát találta el, a kipattanót meg Szczesnybe lőtte. A 23. percben le kellett cserélni az addig remekül játszó Obit sérülés miatt, Baselli állt be a helyére. A 28. percben egy nagyon szép támadást vezetett a vendég csapat, Manolasz indítását lőtte be azonnal középre Florenzi, Dzeko szintén kapásból kapura lőtt, de Hart megint a helyén volt. A 32. percben Bruno Peres nagyszerű egyéni akcióját figyelhettük, három ember mellett is elment mielőtt Hart kezébe tüzelt volna. Nyomott a Roma, próbálták feltörni a Torino védelmét, azonban nem jártak sikerrel, a 34. percben Dzeko fejelt mellé. A 40. minutumban gyönyörű támadást vezetett a hazai csapat, Boyé és Belotti összjátéka végén utóbbi tüzelt, Szczesny viszont nagyot védett.

A fordulást követően Andrea Belottival szemben szabálytalankodott Bruno Peres a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítéltek. A tizenegyest Iago Falqué higgadtan értékesítette egykori csapata ellen, óriási bajba került a Roma. A válasz viszont azonnal jött, ugyanis a túloldalon De Silvestri akasztotta Perottit, így szintén tizenegyest ítélt a bíró, amit Totti be is vágott. A 63. percben a mérkőzésen már sokadjára került helyzetbe Dzeko egy nagyon jó indításnak köszönhetően, de nem talált kaput kapásból. 2 perccel később Falqué megint lecsapott, Belotti készítette le neki a labdát, ő egyből tüzelt, ami megpattant Fazión, így Szczesnynek esélye sem volt a hárításra. A Roma kitámadott, a Torino meg kedvére kontrázhatott, ebből alakult ki egy helyzet, aminek a végén Baselli tekert Szczesny kezébe. A 80. percben a csereként beállt Martinez került helyzetbe, azonban rossz labdaátvétele miatt már nem maradt elég helye, hogy jó lövést küldjön kapura. Nagyon sebezhetők voltak a fővárosiak, a középpályájuk gyakorlatilag nem létezett, Zappacosta lövése is simán beakadhatott volna, ha Szczesny nem tornázik nagyot. Római oldalon csak Dzekónak akadt lehetősége a vége felé, de ezt sem tudta kihasználni, illetve a hosszabbításban Salah lőtt az oldalhálóba. Kaphattak volna még egyet, Martinez ziccerét fogta Szczesny, más már viszont nem történt, zsinórban második vereségét szenvedte el idegenben a Roma.

http://www.dailymotion.com/video/x4ungfd_hd-torino-vs-as-roma-3-1-all-goals-full-highlights-25-09-2016_sport

Tereh Balázs