Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pontokat hullajtott az Inter, kettős emberhátrány Genovában..

Vasárnap sem maradtunk olasz labdarúgás nélkül. Nem kisebb összecsapást rendeztek, mint az Inter – Bologna találkozót. A hazaiaknál volt azért némi variálás a kezdőben, míg a Bologna a lehető legerősebb kezdőjével lépett a páyára. Természetesen további mérkőzések is voltak, mint a Genoa – Pescara.

pericis

Inter – Bologna 1:1 (1:1)
Helyszín: Milánó, Meazza Játékvezető: Celi (olasz)
Gólszerzők: Perisic (37.) ill. Destro (14.)
Sárga lap: Gastaldello (21.), da Costa (33.), Dzemaili (41.), Pulgar (63.)
Piros lap: – 

Inter: Handanovic – Miangue, Ranocchia, Miranda, Santon – Kondogbia, Medel, Banega – Perisic, Candreva, Icardi Vezetőedző: de Boer

Bologna: da Costa – Krafth, Gastaldello, Maietta, Torosidis – Taider, Nagy, Dzemaili – Verdi, Destro, Krejci Vezetőedző: Donadoni

Igazán nagy iramban kezdődött a mérkőzés. Az Inter letámadta a Bologna gárdáját, akik egész jól tartották magukat és nem engedték lehetőséghez a hazai gárdát. Sőt! A 14. percben Kondogbia vesztette el a labdát a saját tárfelén, majd a szerzett bogyóból indult a meg a vendég gárda. A játékszer Verdihez került, aki három védőt is kicselezve juttatta el a labdát a Destrohoz, aki bevágta Handanovic lába mellett. 0:1. A bekapott gól felébresztette az Intert és szépen lassan az irányítása alá vonta a találkozót. Egyik helyzet után jött a másik. A két szélső, Perisic és Candreva volt a legaktívabb embere a hazaiaknak  és ők is hozták össze az egyenlítő gólt. Kettejük közül az utóbbi ívelte át a labdát a másiknak, aki tökéletesen találta el azt. 1:1. A Bolgona kicsit összekapta magát a bekapott találat után és kicsivel, de csak kicsivel többször tartották meg a labdákat, mint a gól előtt. Mindenesetre egy jó félidőt láthattunk.

A második félidő kissé tartalékosra sikeredett. Az Inter visszavett a tempóból és erre tökéletesen ráült a vendég gárda. Kevesebb és veszélytelenebb lehetőségek adódtak a csapatok előtt. Egyedül Mauro Icardi helyzete volt olyan, amit érdemes is megemlíteni. Lövését nagyszerűen védte da Costa kapus, nehezítette a dolgot, hogy közelről érkezett a löket. Igaz a Bologna részéről is megemlíthetünk egy Verdi szólót, illetve egy Dzemaili távoli lövést. Mint kezdtük is, a félidő elég langyos volt. Meg kell hagyni, hogy a vendégek kulturált focit játszottak, a hazaiakban pedig nem volt meg az a plusz, ami mondjuk a Juventus ellen meg volt.

Genoa – Pescara 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Simeone (47.) ill Manaj (85.)

Nem akármilyen végjátéka volt ennek a találkozónak. Elég durva egy mérkőzés volt, hiszen két piros lap is gazdát talált. Mindkettő a Genoa csapatát sújtotta. Ám úgy kezdődött minden, hogy Simeone révén vezetést szerzett a hazai gárda és onnantól kezdve foggal körömmel védték azt. Azonban ez a túlbuzgóság idáig vezetett. Sőt a 85. percben Manaj révén kiegyenlített a Pescara. Fontos pontot szerzett ezzel M. Oddo csapata és fontos pontokat hullajtott a Genoa.

Borbély Szabolcs