Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Schalke-vereség! – videóval

Az eddig rendkívül pocsékul teljesítő Schalke 04 a Hoffenheim otthonába látogatott a Bundesliga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján. Nos, a gelsenkircheni alakulat rossz formája tovább folytatódik, mivel ezúttal is vereséget szenvedtek. 

14463051_1746880885581365_2829867757984950140_n

Hoffenheim – Schalke 04 2-1 (2-1)
Helyszín: 
Wirsol Rhein-Neckar Arena
Gólszerzők: Kramaric(17.), Rupp(41.) ill. Choupo-Moting(4.)
Sárga:
Bicakcic(26.) ill. –
Kiállítás:

Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Bicakcic(Schar 39.) – Rudy – Toljan, Demirbay, Rupp(Vargas 73.), Kaderabek – Uth(Amiri 66.), Kramaric. Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Schalke 04: Fahrmann – Riether, Höwedes, Nastasic, Baba – Bentaleb, Stambouli(Schopf 58.) – Embolo, Goretzka, Choupo-Moting(Di Santo 75.) – Huntelaar(Meye 65.). Vezetőedző: Markus Weinzeirl

A találkozó első komolyabb helyzetéből rögtön gól született, melyet a vendégek mellé jegyezhettünk fel. A 4. percben Embolo beadása után Choupo-Moting fejelt a kapuba. A hazaiak válaszára kevesebb mint negyed órát kellett várni. A 17. minutumban Kaderabek beívelését követően Kramaric bólintott az ellenfél hálójába. A 28. percben Goretzka próbálta újra vezetéshez juttatni csapatát, ám a lövés pillanatában Baumann résen volt és hárítani tudott. A 33. minutumban fejjel veszélyeztetett, azonban a labda balszerencséjére csak a jobb oldali lécet érintette. A két kihagyott lehetőség megbosszulta magát, hiszen a 41. percben Lukas Rupp révén előnybe került a Hoffenheim. 

A fordulás után lelaposodott a játék képe, de ez elsődlegesen a ziccerekre volt értendő, mivel csapatok ennek ellenére rendkívül nagy mezőnymunkát, illetve az iramra sem lehetett panaszkodni. Ígéretesebbnek tűnő akciót leginkább csak a hazaiak vezettek, viszont azokat rendre elrontották egy rossz döntésnek köszönhetően. A hosszabbításban a Schalke megszorongatta ellenfelét, az egyenlítéshez ez sem volt elegendő.  

Videós összefoglalóért KATT!

Németh Boldizsár