Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Bombagóllal mentett pontot a Dortmund a Real ellen! – videóval

A keddi játéknap slágermeccsén 2:2-re végzett egymással a Borussia Dortmund és a Real Madrid. Az F-csoprot másik találkozóján a Sporting 2:0-ra verte a Nemanja Nikoliccsal a kezdőben felálló Legi Warszawa együttesét.

(Kép: BVB twitter)

Borussia Dortmund (német) – Real Madrid (spanyol) 2-2 (1-1)
Helyszín: Signal Iduna Park, Vezette: M. Clattenburg (angol)
Gól: Aubameyang (43.), Schürrle (87.) illetve Ronaldo (17.), Varane (68.)

Dortmund: Burki – Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer – Weigl, Götze (Schürrle 58.), Castro, Guerreiro (Mor 77.), Dembelé (Pulisic 73.)- Aubameyang.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Danilo – Kroos, Modric, James (Kovacic 69.) – Bale, Ronaldo, Benzema (morata 88.).

Óriási elánnal vetett magát a küzdelembe a Dortmund. Lendületesen játszottak a hazaiak az első negyed órában, azonban lendületüket némiképp váratlanul, egy villámgyors és precízen felépített kontratámadás végén megtörték a spanyolok, akik Cristiano Ronaldo pontos befejezésének köszönhetően megszerezték a vezetést a 17. percben. A bekapott gól kellően megzavarta és kizökkentette a BVB-t, ám a németek Aubameyang (?) révén kihasználták Navas kapus és Varane ügyetlenkedését, és még a szünet előtt egyenlítettek. A gaboni gólja közel sem lesz versenybe na BL legszebb találata címért, hiszen a gólvonalról – vagy azon túlról (?) – szó szerint bepofozta a játékszert a madridi kapuba.

A szünet után némiképp váratlanul, a madridiak léptek fel kezdeményezőbben, több ígéretes lehetőségük is volt a német kapu előtt. A Dortmund nem igen találta a ritmust, ráadásul Raphael Varane közeli gólja miatt hátrányba is került. Tomas Tuchel vezetőedző cserékkel próbált frissíteni csapatán, jól ny is nyúlt bele a mérkőzésbe, hiszen az agilisen beszálló Emre Mor előkészítését követően André Schürrle még a rendes játékidő vége előtt mattolta Navas kapust, kialakítva a végeredményt.

Sporting CP (portugál) – Legia Warszawa (lengyel) 2-0 (2-0)
Helyszín:
José Alvalade Stadion Vezette: M. Oliver (angol)
Gól: B. Ruiz (28.), Dost (37.)

Nemanja Nikolics egy órát töltött a pályán a Sporting elleni idegenbeli mérkőzésen. a magyar csatár sem tudott segíteni a lengyeleken, akik bő fél óra elteltével már két gólos hátrányba kerültek, a Costa Rica-i Bryan Ruiz és a nyáron a Wolfsburgtól szerződtetett Bas Dost találata után. Az első körben a Dortmundtól hatot kapó Legia szerencséjére a Sporting megállt kettőnél, hiszen az eredmény már nem változott a második játékrészben.

Az F csoport állása (forrás: eredmenyek.com)

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-09-27-230303


Borussia Dortmund vs Real Madrid 2-2 All Goals… by allsportusa

Nagy Ákos