Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Újra döntetlent játszott az Újpest

Újpest – Mezőkövesd meccset rendeztek a mai napon, nem is akárhol, Kecskeméten. A “hazai” csapat idestova kilencven a vendégcsapat 160 kilométert tett meg a csata előtt. A lila-fehéreket ráadásul nem mentette fel a CAS, így télen sem erősíthetik meg csapatukat, s a szezonban hét döntetlent játszó csapatra azért bőven ráférne négy – öt új igazolás. De majd jövőre.

mezokovesd-hu(mezokovesdzsory.hu)

Az Újpest, a tavaszi eredmények alapján kiesett volna az élvonalból, így nem jött jól, hogy a nyáron nem tudjak újabb játékosokat igazolni. Augusztusban a Mezőkövesd elleni idegenbeli bajnokin nyertek, majd tíz forduló után Gyirmóton az előző körben. Valljuk be, ha megnéznénk az elmúlt tíz forduló eredményeit, nem valószínű, hogy a Lilák bent maradó helyen állnának. Ezzel szemben viszont a forduló előtt a hetedik helyen tanyáztak, egy ponttal lemaradva az ötödik Mezőkövesdtől. Ki fogadott volna a bajnokság indulásakor arra, hogy az újonc ilyen jól szerepel? Valljuk be, jóformán senki. A Kövesd az előző héten, a tavalyi ezüstérmest, a nyáron kiválóan igazoló Videotont verte meg 2-1-re egy nagyon jó meccsen, így mindenki bizakodott abban, hogy a mostani bajnoki is jó iramot hozhat.

A 19.percben Mohl bal oldali beadását Balogh fejelte a hosszú alsó irányába vissza, de Tujvel könnyedén védte. Majd Kink 14 méteres lövését védte az újpesti kapus. Egy perccel később újabb kövesdi helyzet, Molnár lövése elkerülte a kaput. Bardhi 25 méteres szabadrúgása csapódott veszélyesen a jobb felső irányába, de éppen a léc fölé szállt. 40.minutumban egy Lázok olló kerülte el a mezőkövesdi kaput. Szép mozdulat volt. A 48.minutumban Gohér lövése alig kerülte el az újpesti kaput, így a csapatok 0-0-ra végeztek az első játékrészben.

Az 50.percben tizenegyeshez jutott a hazai csapat. Bardhi lerántása után Andrics végezhette el a büntetőt, s ő élt a lehetőséggel vezetéshez juttatta csapatát. 55.percben Molnár lépett ki teljesen üresen, passzára Pauljevics érkezett, és az üres kapuba passzolt. Hamar megtörtént az egyenlítés. A 74.percben Balogh szöglete után Andrics lövését Tujvel a kapufára tornászta.

Az állás már nem változott, így az Újpest újból döntetlent játszott.

Újpest – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
Kecskemét vezette: Andó-Szabó
Gól: Andrics (11-esből 50.p 1-0), Pauljevics (1-1 55.p)
Sárgalap: Wincecker (42.p) ill. Pauljevics (62.p), Tujvel (92.p)
Kiállítva: – ill. –

Újpest: Banai – Balázs, Heris, Kecskés, Mohl – Windecker, Cseke – Balogh, Bardhi (Nagy T. 70.p), Lázok (Perovics 70.p) – Andrics vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevoungou, Hegedűs (Bacelic-Grgic 54.p)- Kink (Tóth B. 79.p),  Molnár G. (Vosáhlik), Pauljevic – Strestik vezetőedző: Pintér Attila

Endrődi Dávid