Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Legyőzte a Haladás a Lokit

Mióta a Haladás legyőzte a Fradit nem találják a lépést, a Hali azóta négy bajnokin egy pontot ért el. Igaz az az egyetlen volt “hazai”, hiszen a többit Soprontól távol rendezték. A szombathelyiek ismét a Hűség városában fogadhatták mai ellenfelüket a Debrecent.

640_mir5184(nso.hu)

Debrecenben az új csapat építése kicsit rögös, hiszen az utóbbi öt bajnokiból igaz csak egyszer szenvedtek vereséget, de három döntetlen mellett csak egyszer nyertek. A nyár elején a legjobb akadémiának választott hajdúsági alakulat ráadásul hetek óta hét vagy több külföldivel áll ki. 1996.01.01 után született játékost meg még csak a szezonban sem küldtek pályára. Ezzel szemben a Haliban rendre három (Polgár, Hegedűs, Rácz) kezd is, ezen korosztályból. Ráadásul a mai bajnokira Tóth Máté is bekerült, így négy ifjúval kezdett a Hali, mellettük újoncot avattak a kapuban, miután Gyurján Márton először védett az NB I-ben, hiszen a sérült Királyt helyettesítő Rózsa Dániel is harcképtelen lett.

A 13.percben szép debreceni akció végén Szakály Péter lőhetett kapura, de elkerülte azt. A 29.percben Holman lövését Gyurján szép védéssel hárította. Sajnos a meccsen több minden említésre méltó nem történt az első játékrészben, így 0-0-al vonultak be a csapatok az öltözőbe. Az 53.percben Ars kibújt védője őrzéséből s megszerezte a vezetést a Haladásnak. A holland támadó első magyarországi gólját szerezte. A 63.percben Szatmári fejelt kapura, de a labda épp elkerülte a kaput. A 65.percben Holman lódult kapura, de az óriási helyzetet, a debütáló kapusba lőtte. A 74.minutumban Horváth egyedül léphetett ki, külsővel leadott lövését Gyurján bravúrral a bal kapufa tövére tolta.  A 86.percben Gaál lövése kerülte éppen csak el a debreceni kaput.

Haladás – Debrecen: 1-0 (0-0)
Sopron vezette: Szabó Zs.
Gól: Ars (1-0 53.p)
Sárgalap: Iszlai (50.p), Ars (58.p) ill. Jovanovic (25.p), Filip (35.p)
Kiállítva:

Haladás: Gyurján M. – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Tóth Máté (Jagodics 81.p), Iszlai – Gaál, Rácz (Dombi G. 89.p), Halmosi, Ars (Overgoor 72.p) vezetőedző: Mészöly Géza
Debrecen: Danilovics – Jovanovic, Brkovics, Szatmári, Völgyi (Horváth Zs. 58.p) – Filip (Takács 78.p), Tőzsér – Bobko, Holman, Szakály (Mészáros 71.p)- Vittek vezetőedző: Leonel Pontes

Endrődi Dávid