Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai környezetben győzött a Bayern München! – videóval

A Carlo Ancelotti által irányított Bayern München a Roger Schmidt vezette Bayer Leverkusent fogadta a Bundesliga 12. fordulójának szombati játéknapján. 

1b5ec149-7051-4663-bf22-5561a4cf593d

A mérkőzés első veszélyesebb momentumáig várni, melyet a vendégek javára írhattunk fel. A 2. percben Mehmedi előtt adódott komoly lehetőség, a svájci lövése éppen csak elkerülte a bal alsó sarkot. A 9. minutumban Müller kapott remek labdát, aki végül nem tudott élni a kínálkozó ziccerrel. A 19. percben Douglas Costa beadása után Kimmich fejelt kapura, amely erőtlenre sikeredett, így Leno könnyedén védett. A 30. minutumban a hazaiak megszerezték a vezetést, Lahm kísérletét még hárította Leno, majd a kipattanót követően Thiago közelről a kapuba bólintott. Nem sokkal később ismét ordító helyzetbe kerültek a bajorok, de ezúttal nem sikerültek betalálniuk. A 35. percben jött a válasz a “gyógyszergyáriaktól”, Brandt átadása után Calhanoglu volt eredményes. 

A szünet után a Bayern München veszélyeztetett először, az 55. minutumban Costa próbálta bevenni az ellenfél hálóját, de Leno résen volt és szögletre tudott paskolni. A sarokrúgást Kimmich végezte el, melyet követően Hummels ismét előnybe juttatta a hazai együttest. A 82. percben Javi Martinez hibázott, Volland lépett ki mellőle, de a spanyol hátvéd még éppen beérte a német támadót, igaz a gólt szabálytalan körülmények között akadályozta meg, hiszen kézzel paskolta el a labdát. A 85. minutumban Kampl tekert kapura, a szlovén középpályás lövése nem sokkal kerülte el a bal felsőt. A lefújást követően a hazaiak örülhettek, hiszen otthon tartották a három pontot. 

Bayern München – Bayer Leverkusen 2-1 (1-1)
Helyszín:
Allianz Aréna
Gólszerzők:
Thiago(30.), Hummels(56.) ill. Calhanoglu(35.)
Sárga: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer – Lahm(Vidal 82.), Martinez, Hummels, Alaba – Kimmich, Alonso, Thiago – Müller(Robben 65.), Lewandowski, Costa(Ribery 74.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti. 

Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, Dragovic, Wendell – Havertz, Kampl, Aranguiz, Brandt(Volland 59.) – Calhanoglu, Mehmedi(Chicharito 59.). Vezetőedző: Roger Schmidt. 

Videós összefoglalóért KATT!