Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ronaldo dupla a Gijon ellen – VIDEÓ

A 13. fordulójához ért a spanyol pontvadászat. A szombat délutáni mérkőzésen a listavezető Real Madrid hazai pályán fogadta a kiesés elől menekülő Sporting Gijon együttesét.

qmikd

Real Madrid – Sporting Gijon 2:1 (2:1)
Helyszín: Santiago Bernabeu, Madrid Vezette: Hernandez
Gólszerzők: Ronaldo (5. – büntető, 18.) ill. Carmona (35.)
Sárga lap: Nacho (77.) ill. Amorebieta (40.), Ait-Atmane (61.), Carmona (66.)
Kiállítva: – ill. –

Real Madrid: Navas – Nacho, Ramos (Marcelo 72.), Pepe, Danilo – Modric, Kovacic (Isco 81.), Rodriguez (Asensio 72.) – Ronaldo, Benzema, Lucas Vezetőedző: Zidane

Sporting Gijon: Marino – Pereira, Mere, Amorebieta, Castellano, Lopez Blanco – Carmona (Viguera 76.), Sergio, Ait-Atmane (Cases 82.), Gomez (Rodriguez 76.) – Cop Vezetőedző: Abelardo

A 3. percben egy Gijon lehetőség nyitotta a mérkőzést. Carmona csinált helyet a Real kapuja előtt, de a lövése messze elkerülte a célt. A 4. percben Sergio túlságosan agresszíven akart labdát szerezni, és szabálytalanságot követett el a saját tizenhatosán belül. Hernandez játékvezető az eset után azonnal a büntetőpontra mutatott. Ronaldo állt a labda mögé, és laposan a jobb alsó sarokba lőtt. A 18. percben ismét Ronaldo volt eredményes. Nacho beadását követően a kapu bal sarkába fejelt. A 22. percben akár 3 gólos is lehetett volna a Real Madrid előnye, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Navas a 29. percben kapott tapsot a hazai szurkolóktól, miután Gomez lövését hárította bravúrosan. A 35. percben Blanco remek beadását követően Carmona lő remekül Navas kapujába, és 1 gólosra csökkenti a Gijon hátrányát. A 43. percben Marino könnyedén védeni tudta Cristiano Ronaldo középre tartó labdáját. Az első félidőben több helyzet nem alakult ki. Egy gólos előny tudatában vonulhatott szünetre a Real Madrid.

Az 58. percben Benzema fejelt közelről kapura, azonban a középre tartó labdát Marino hárítani tudta. A 62. percben Nacho sem járt sikerrel. A kapu sarkába tartó labdára Marino szintén le tudott érni. A 73. percben Lucas hatalmas lehetőséget puskázott el. Közelről tüzelt a kapura, azonban lövése nem volt elég pontos és célt tévesztett. A 77. percben remek lehetőséghez jutott a Gijon. Nacho rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, a jutalmas egy sárga lap és büntető lett. Cop állt a labda mögé, és az egyenlítés elmaradt, mivel a labdát jócskán a kapu mellé küldte. Az utolsó 10 percben újabb találat már nem született. Győzelmével a Real Madrid tovább növelte az előnyét az élen, a Gijont a kiesés réme fenyegeti.

https://www.youtube.com/watch?v=3EIOuS4kqdY

kép: goal.com

Nagy Gábor