Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Genoában égett meg a Juventus – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában a listavezető Juventus csapata a Genoa otthonában vendégeskedett. A hazaiak nagy meglepetésre simán verték a torinóiakat Simeone fiának vezérletével.

i5wx6h7i6340-kqqe-u110060089285osb-640x453lastampa-it

Genoa – Juventus 3:1 (3:0)
Helyszín:  Stadio Luigi Ferraris (Genova) Vezette: Mazzoleni
Gólszerzők: Simeone (3., 13.), Alex Sandro (29., öngól) ill. Pjanic (82.)
Sárga lap: Rincon (24.), Cofie (82.) ill. Cuadrado (77.)
Kiállítva:

Genoa: Perin – Munoz, Burdisso, Izzo – Laxalt, Cofie, Rincon, Lazovic (Edenilson 68.) – Ocampos (Biraschi 89.), Simeone, Rigoni (Gakpe 87.). Vezetőedző: I.Juric

Juventus: Buffon – Lichsteiner (Higuain 53.), Bonucci (Rugani 33.), Benatia – Alves, Khedira (Sturaro 71.), Hernanes, Pjanic, Alex Sandro – Cuadrado, Mandzukic. Vezetőedző: M.Allegri

A hazaiak remekül kezdték a találkozót, már a 2. percben komoly tűzijátékot rendeztek Buffon kapuja előtt akinek három bravúrra is szüksége volt, de ígysem tudták a torinóiak elkerülni a gólt. Rigoni löketét hárította először a veterán kapus, majd a kipattanó Ocampos elé akinek lövésénél ismételten nagy bravúrt mutatott be Buffon végül Simeone másodszorra tudta a Juve kapujába jutattni a játékszert. A torinóiak fel sem lélegeztek a 13. percben már is két góllal vezetett a Genoa, Lazovic beadását ismételten Simeone jutatta Buffon hálójaba egy remek fejessel. A folytatásban sem vett vissza a Genoa az erőtlen Juventus ellen, és a 23. percben Rigoni lövése szállt nem sokkal fölé. A 29. percben háromra növelte előnyét a Genoa, amiben Alex Sandronak is komoly része volt, ugyanis a Juve védője menteni próbált azonban róla került a saját kapujába a játékszer. A torinóiak gondjai tovább sokasodtak miután a 33. percben Bonucci nem tudta folytatni a játékot. A második játékrészben sem tudott igazán komoly lehetőséget kidolgozni a Juventus, az 52. percben ugyan Khedira szépíthetett volna egy szögletet követően, de lövése a kapu jobb oldala mellé ment. A Juventus mestere az 53. percben pályára küldte Higuaint is, Lichsteiner helyét némi kockázatot vállalva. A 75. percben Dani Alves maradt lent a pályán és nem tudta folytatni, de miután Allegri már mindhárom cserejét elhasználta 10 emberrel fejezte be a Juventus a mérkőzést. A 82. percben Pjanic egy gyönyörű gólall szépített szabadrúgásból. Vereségével a torinóiak előnye négy pontra csökkent az üldöző AC Milan együttesével szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=5WUB82MtQyk

Crotone – Sampdoria 1:1 (1:0)
Helyszín: Stadio Ezio Scida (Crotone) Vezette: Maresca
Gólszerzők: Falcinelli (43.) ill. Fernandes (71.)

A sereghajtó Crotone otthonában lépett pályára a középmezőnyben tanyázó Sampdoria. A találkozó első komoly lehetőségére 43 percet kellett várni, amiből gól is született. Palladino óriási lehetőséget puskázott el, miután hozzá került a labda a szabadrúgást követően, átvette, majd közepes távolságból próbált lőni a kapu jobb oldalába, de Christian Puggioni szép mozdulattal védeni tudta. A kipattanó Falcinelli elé került aki nem hibázott és megszerezte a vezetést a sereghajtónak. Fordulást követően a Sampdorianak akadtak komoly lehetőségei a gólszerzésre. Az 55. percben Muriel lövésénél kellett bravúrt bemutatnia a Crotone kapusának. A 62. percben ismét Muriel került ziccerbe, amikor a tizenhatoson belülről lőhetett kapura, lövése a felső lécen csattant. A 72. percben végül összejött az egyenlítő gól a Sampdoriának, miután Fernandes talált a hálóba.

https://www.youtube.com/watch?v=P1tLH4lveng

Cagliari – Udinese 2:1 (1:0)
Helyszín: Stadio Sant’Elia (Cagliari) Vezette: Pairetto
Gólszerzők: Farias (35., büntetőből), Sau (58.) ill. Fofana (51.)

A Cagliari hazai pályán győzte le a bajnokság hátsó részében tanyázó Udinese csapatát . A találkozón a hazaiak szereztek vezetést a 35. percben büntetőből, amit Farias értékesített. A második félidő elején hamar egyenlített az Udinese Fofana révén. Az 58. percben egy szépségdíjast gól sarkazott a hálóba Sau újra vezetéshez jutattva a hazaiakat. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott, így a Cagliari otthon tartotta a három pontot.

https://www.youtube.com/watch?v=BMOPwueuEEg

Bologna – Atalanta 0:2 (0:1)
Helyszín: Stadio Renato Dall’Ara (Bologna) Vezette: Mariani
Gólszerzők: Masiello (15.), Kurtic (68.)

Nagy Ádám ezúttal nem kapott lehetőséget a Bologna együttesében, csapata pedig vereséget is szenvedett hazai pályán. A találkozót a vendégek kezdték aktívabban már a 13. percben komoly lehetőséget szalasztottak el a gólszerzésre, Conti próbálkozása ment kapu fölé. A 15. percben Masiello kapsából kilőtte a bal alsót megszerezve a vezetést az Atalantának. A folytatásban is komoly lehetőségeti voltak a vendégeknek, a 17. percben könnyedén meg is szerezhették volna a második gólt, Kurtic fejese azonban éppenhogy kapu mellé ment. A Bologna nem igazán tudott komoly lehetőséget kialakítani az egyenlítés érdekében, a találkozó végül a 68. percben dőlt el mikor Gomez szögletét követően Kurtic fejelt a jobb felső sarokba beállítva a találkozó végeredményét.

https://www.youtube.com/watch?v=X1ouLK9cJm8