Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Befagy a tabella – előzetes

Egyetlen 2016-os forduló vár még az élvonalbeli csapatokra, akik közül mindenki szeretné pozitívan zárni az őszi szezont, de páran biztosan nem tudják ezt megtenni.

Nagy a harc a téli elsőségért.

Nagy a harc a téli elsőségért.

Az örökrangadóról kicsit bővebb anyaggal jelentkezünk, így arról itt nem szólnánk, ellenben a többiekről igen. A címvédő mellett a két meglepetéscsapat tovább fokozhatja tavaszra a futball-lázat. Amennyiben ugyanis a Vasas és a Honvéd nyer, míg a Videoton esetlegesen vereséget szenved, úgy a két fővárosi alakulat várhatja az első két pozícióból a tavaszt.

Nem lesz azonban könnyű dolga egyik csapatnak sem, lévén a Vasas a mumusának számító – ráadásul az idei évadban hazai pályán még veretlen – Pakshoz látogat, a kispestiek pedig a remek formának örvendő Mezőkövesdet fogadják. A Videoton pedig a kiismerhetetlen Haladással játszanak Sopronban. Ami biztos, a piros-feketék vélhetően ismét számíthatnak Davide Lanzafame szolgálataira, aki az elmúlt hétvégén lázas megbetegedés miatt nem léphetett pályára a Gyirmótot 4-0-ra legyőző együttesben. Marco Rossi abban a kényelmes helyzetben van, hogy bárkit küld pályára, biztos lehet benne, megfeszülnek a sikerért, még akkor is, ha Pintér Attila tanítványai az elmúlt hét fordulót veretlenül abszolválták, minek következtében az előkelő ötödik helyen állnak. Borsodban mindössze Ulysse Diallo játéka kérdéses, aki sérüléssel bajlódik. Tehát a két együttes várhatóan igen élvezetes összecsapást játszik majd szombat délután a Bozsik stadionban.

S hogy miért írtuk fentebb, hogy a Vasas a mumusához látogat? Az előző idényben háromból háromszor is a paksiak nyerték az egymás elleni találkozókat, míg idén hazai környezetben nem tudta senki sem legyőzni a tolnai alakulatot. Ugyanakkor Michael Oenning fiai nem véletlenül vezetik a tabellát, mert bár olykor-olykor becsúszott gyengébb eredmény, a riválisok botladozásával immár tizennégy forduló óta őrzik listavezető helyüket a piros-kékek, és szeretnék megtartani a pozíciójukat, ám ebbe a Videoton is beleszólhat. Henning Berg egyre jobban összerakta az ősz folyamán a fehérváriakat, olyannyira, hogy kevésbé nyúl bele meccsek közben a csapatba, mindössze szerkezetileg van oka változtatni. A Debrecen ellen például egyetlen cserét sem hajtott végre, ami annak tükrében érdekes, hogy huszonhatan alkotják a két évvel ezelőtti bajnokcsapat keretét. A másik oldalról a Haladás már hetek óta nem számíthat több meghatározó labdarúgójára, így Király Gáborra, Rózsa Dánielre, a legnagyobb érvágás azonban a fazonszabász Németh Márió kiesése lehet, aki szalag-műtétje után lábadozik.

Annyi pedig biztos, hogy mind a „felsőházban”, mind a kiesés elkerüléséért óriási harc lesz. És itt el is érkeztünk a vonalközeli csapatokhoz. A sereghajtó Gyirmót az öt ponttal előtte álló Diósgyőrrel mérkőzik, és ha nem akar leszakadni, vagy legalábbis lőtávolon belül maradna, nyerni, de minimum döntetlent kellene elérnie.

A Paksról már beszéltünk, így térnénk rá a Debrecenre és az Újpestre. Utóbbinál tele a padlás a döntetlenekkel, míg a Loki egyszerűen nem találja azt a játékot, amivel eredményesebb lehetne. Az elmúlt évtized legeredményesebb magyar együttese – honi szinten legalábbis – a nagy múltú, de gyengélkedő lila-fehérek ideiglenes otthonába, Kecskemétre látogat. Az biztos, hogy lesznek hiányzók mindkét oldalon, hiszen Kálnoki Kis Dávid sérülése továbbra sem jött rendbe, Kylian Hazard és Mihajlo Perovic sem bevethető még, míg a cívisvárosiaknál Mészáros Norbert, Ivan Bobko (akivel szerződést bontott klubja), Branislav Danilovic és Szakály Péter is marói, ám a klub honlapja szerint Danilovic minden bizonnyal nevezve lesz az összecsapásra.

A program:
december 10., szombat
15.30 DVTK – Gyirmót
Mezőkövesd, vezeti: Farkas Ádám

15.30 Honvéd – Mezőkövesd
Bozsik stadion, vezeti: Berke Balázs

15.30 Haladás – Videoton
Sopron, vezeti: Vad II. István

15.30 Paks – Vasas
Paks, Vezeti: Karakó Ferenc

15.30 Újpest – Debrecen – tv.: M4 Sport
Kecskemét, vezeti: Iványi Zoltán

18.00 Ferencváros – MTK – tv.: M4 Sport
Groupama Aréna, vezeti: Andó-Szabó Sándor

Gavalovits Sándor