Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A véghajrában egalizált a Dortmund! – videóval

A Bundesliga 14. fordulójában a Borussia Dortmund a Kölnhöz látogatott. Habár az elmúlt hetekben kicsit megtört Peter Stöger csapatának a lendület, viszont ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy hazai környezetben még nem találtak legyőzőre. Ebből kifolyólag Thomas Tuchel legénységére nehéz feladat várt. 

15355791_1621326314546009_5557555194878188772_n

A mérkőzés első említésre méltó momentumáig nem kellett túl sokat várni, melyet a vendégek javára jegyezhettünk fel. A 2. percben Dembele passzát követően Marco Reus került helyzetbe, ám a lövése nem volt elég pontos, így az végül a léc fölé szállt. A 3. minutumban a hazaiak oldaláról Salih Öczan próbálkozott, aki szintén célt tévesztett. Nem sokkal később Erik Durm tett kísérletet a gólszerzésre, ám a bal alsóba tartó kísérletét Kessler védte. A 9. percben Aubameyang volt eredményes, azonban a találatát les miatt végezetül nem adták meg. A 28. minutumban Peter Stöger legénysége megtörte a gólcsendet. Jonas Hector szabadrúgását követően Rudnevs a kapuba bal alsó sarkába bólintott. Az első félidő további részében már nem történ érdemeleges momentum. 

A második játékrészben jócskán visszaesett a mérkőzés színvonala, bár mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagyobb ziccer. Sokáig úgy festet a Köln megnyerni a meccs, ám a 90. percben egyenlített a Borussia Dortmund. A csereként beállt Adrian Ramos passzát követően Marco Reus szerzett gólt. 

FC Köln – Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Helyszín:
RheinEnergieSTADION
Gólszerzők: Rudnevs(28.) ill. Reus(90.)
Sárga:
Heintz(53.), Öczan(65.,90+4.), Höger(71.) ill. Schmelzer(28.), Dembele(45.), Sokratis(60.)
Kiállítás:
Öczan(90+4.) ill. – 

FC Köln: Kessler – Olkowski, Sörensen, Mavraj, Heintz – Özcan, Höger, Hector – Osako – Rudnevs(Rausch 76.), Modeste. Vezetőedző: Peter Stöger.  

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek(Bartra 27.), Ginter, Sokratis(Ramos 75.), Schmelzer – Weigl, Durm – Dembele, Castro, Reus – Aubameyang. Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

Összefoglalóért KATT a linkre!

All Goals & Highlights HD – FC Koln 1-1… by livescoreIn