Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A sereghajtó otthonában égett meg a Leipzig! – videóval

A Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipzig az Ingolstadt otthonába látogatott a Bundesliga 14. fordulójának szombati játéknapján. A listavezető együttes gyakorlatilag nem tudott mit kezdeni a sereghajtó ellen, a lipcsei gárda tehát elszenvedte első vereségét a bajnokságban. 

c912198e-da5f-4614-854d-88ac27637e93

Ingolstadt – RB Leipzig 1-0 (1-0)
Gólszerzők:
Roger(12.) ill. –
Kiállítás:
Leckie(90+4.) ill. –

A mérkőzés legeleje nem indult túl eseménydúsan, majd a 12. minutumban a hazai együttes megtörte a gólcsendet. Anthony Jung szabadrúgását követően Roger fejjel vette be Gulácsi Péter kapuját. Az első játékrész folyamán a vendégek válasza elmaradt, illetve az Ingolstadt sem tudott újból eredményes lenni. 

A fordulás után Ralph Hasenhüttl legénysége nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. Az 53. percben Sabitzer került helyzetbe, ám az osztrák végül nem élt a lehetőséggel. A 64. minutumban próbálta bevenni az ellenfél hálóját, azonban balszerencséjére Nyland résen volt és hárította a lövését. 

Videós összefoglalóért KATT!

Hamburg – Augsburg 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Kostic(68.) ill. –
Kiállítás:
Holtby(44.) ill. Kohr(66.)

Az első játékrész rendkívül pocsékul sikeredett, gyakorlatilag egyedül Holtby kiállítása volt említésre méltó momentum. A szünet után a Hamburg játéka azért valamelyest feljavult. A 66. percben a játékvezető vendég oldalról Kohr-t küldte le a pályára idő előtt. A 68. minutumban a hazai gárda megszerezte a vezetést, Nicolai Müller lövése még a kapufán csattant, majd a kipattanót Kostic már a hálóba vágta. 

Freiburg – Darmstadt 1-0 (0-0)
Gólszerzők:
Petersen(86., büntető) ill. –

A mérkőzést megelőzően egyértelműen a hazai csapat tűnt a mérkőzés főbb esélyesének. Az újonc Freiburg hazai pályán rendkívül jól muzsikál, így papíron könyvelhető volt számukra a siker. Nos, ez gyakorlatilag így is történt. Az első illetve a második félidőben is megvoltak a lehetőségeik, ám jó ideig úgy tűnt, hogy a Darmstadt kihúzza. Azonban a 85. percben Fedetsky buktatta ellenfelét a tizenhatoson belül, mely után a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. A tizenegyest a csereként beállt Nils Petersen magabiztosan értékesítette.