Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újpesti siker a Loki ellen

A labdarúgó NB I 19. fordulójában régi idők rangadóját rendeztek. Az utóbbi időben a két csapat a táblázat hátsó felében található ennek ellenére jó meccsnek néztünk elébe. Ráadásul mind a két csapatnál meglepetésekkel találkozhattunk a kezdőcsapatokban.

nso-hu-ute-dvscnso.hu

Kezdjük az Újpesttel. A Ferencváros elleni 3-3-as döntetlen óta először került be a keretbe Balajcza Szabolcs. S ha már bekerült, akkor Nebojsa Vignjevics a kezdőcsapatba is jelölte. Egyes hírek szerint télen távozik a lila – fehérektől a kapus, lehet, hogy egyfajta búcsúajándéknak szánta a szerb mester. Igaz mi lett volna, ha Balajcza brillírozik, s a hálóőr utána távozik? Hát ez majd télen eldől. Mihajlo Perovics is kezdett, a montenegrói támadó majdnem az egész 2016-os évet kihagyta egy hosszú sérülés miatt. Így viszont az utóbbi időben fontos gólokat szerző Lázok János került a kispadra. A Debrecen júliusi El-szereplése kedvezett az Újpestnek, hiszen így Heris, Bardhi, Andrics, Diarra és Perovics személyében ezúttal öt külföldivel kezdhetett Vignjevics mester. A Loki ismét Verpecz kapussal és Nagy Zoltánnal kezdett, s az augusztusi átigazolási időszakban szerződtetett Chuka, már leülhetett a kispadra.

Már a harmadik percben szervezhette át csapatát a szerb, hiszen Jonathan Heris megsérült, s helyét az ifjú 1997-es születésű Pávkovics Bence vette át. Így a liláknál két ifjú Pávkovics és Kecskés játszott a védelem tengelyében. Az ötödik percben Balajcza megmutathatta, hogy kár róla lemondani, a 350. élvonalbeli meccsén védő (s azon búcsúzó? ráadásul 330.Újpest meccse is volt egyben), óriási védést mutatott be. Egy szöglet után Nagy Zoltán fejelt a hosszú irányába, de Balajcza vetődve védte. Majd a 11.percben egy jobb oldali szöglet után egy rosszul eltalált lövés után megint a kapuba visszakerülő portás védett nagyot. (ismét Nagy Zoltán)A 27.percben az első veszélyesebb újpesti lehetőséget is feljegyezhetjük. Balogh jobb oldali beadását Windecker fejelt, de Verpercz könnyedén védett. A 30.percben már egy nagyobb Verpecz bravúrt láthattunk. Andrics kicsit kiszorítva balról lőtt, de a kapus leért a kapu jobb alsó sarkába. Ebben az időben inkább az Újpest akarata érvényesült, majd a 41.percben az egykori Fradista Holman Dávid szép szólója után, felpattant előtte a labda, s a lövése még a kaput sem találta el. Pedig óriási lehetőség volt, főleg, hogy már csak Balajcza volt vele szemben. A 43.percben Bardhi óriási erővel lőtt meg egy szabadrúgást jó 30-35 méterről, épp csak elkerülte a kaput. A félidő végére elszabadultak az indulatok, a mali válogatott Diarra sárgalapja után többször hevesen reklamált, a játékvezetőnek köszönhetően viszont a pályán maradhatott. A szünetre a csapatok 0-0-al vonulhattak be az öltözőbe, s reménykedtünk benne, hogy a második játékrészben már a gólok is megjönnek.

ujpestfc-huÚjpest FC Facebook

A második félidőben nagyobb vállalkozó kedvvel jött ki az Újpest. A második percre már góllá is ért, igaz kellett hozzá Verpercz óriási hibája. Jobbról jött a beadás Verpecz nem tudta elkapni, Andrics pedig bevágta a kapuba, megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Az 56.percben Holman lőhetett kiváló szögből durván 20 méterről szabadrúgást Balázs Benjámin kezezése után, de lövése után épp elkerülte a kaput a laszti. Az 57.percben kettős cserére szánta el magát a Debrecen. Az addig semmit nem mutató szlovák Vittek,s a védekező középpályás Filip helyére Takács Tamás és Horváth Zsolt érkezett. A 67.percben Takács jól ment el a jobbon, középre gurítását Holman az égbe rúgta. A 74.minutumban az egész őszt kihagyó Chuka is beállt a Lokiba, a védő Nagy Zoltán helyére, bizonyítva, hogy Pontes győzni akar a mai meccsen. A 78.percben viszont már 2-0 volt az Újpestnek, ráadásul egy gyönyörű támadás végén esett a gól. Balogh külsővel indította Andricsot, a szerb tovább adta Csekének, a csereként beállt középpályás egyből tovább Bardhinak, s a macedón válogatott középpályás óriási gólt lőtt a felső sarokba. A 90.percben Vignjevics mester kihasználta utolsó cseréjét, Andrics helyére Lázok János állt be. Ekkorra már mindenki elkönyvelte, hogy az Újpest újra győzni fog, s a szokásos X helyett végre három pontnak örülhetnek a lilák.

Balajcza Szabolcs nem kapott gólt, a hazaiak újra győzelemnek örülhettek. A kérdés télen mi lesz a kapussal, illetve mi lesz a vendégekkel, akik egy esti MTK győzelemmel a kieső helyen telelhetnek.

Újpest – Debrecen 2-0 (0-0)
Kecskemét
Gól: Andrics (47.p), Bardhi (78.p) ill. –
Sárgalapok: Diarra (44.p), Pávkovics (46.p), Balázs B. (56.p) ill. Szekulics (67.p), Takács T. (80.p), Tőzsér (83.p)

Újpest: Balajcza – Balázs B., Heris (Pávkovics 3.p),  Kecskés Á. Mohl – Bardhi, Windecker – Andrics (Lázok 90.p), Diarra, Balogh B – Perovics (Cseke 73.p) Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Debrecen: Verpecz –  Nagy Z. (Chuka 74.p), Brkovics, Szatmári, Völgyi – Filip (Horváth 57.p), Tőzsér – Jovanovic, Holman, Szekulics – Vittek (Takács T. 57.p) Vezetőedző: Leonel Pontes

Endrődi Dávid