Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyed Arsenal siker a Stoke City ellen – videóval

A Premier League 15. fordulójában a tabella második helyén álló Arsenal hazai pályán fogadta az utóbbi időszakban remekül teljesítő Stoke City csapatát, akik az utolsó helyről zárkóztak fel a legjobb tíz közé. 

2016-12-10t154434z_124386274_mt1aci14699838_rtrmadp_3_soccer-england-ars-stk

Arsenal – Stoke City  3:1 (1:1)
Helyszín: Emirates Stadion (London), 59 964 néző Vezette: Mason
Gólszerzők: Walcott (42.), Özil (50.), Iwobi (75.) ill. Adam (29., büntetőből)
Sárga lap:
Kiállítva: 

Arsenal: Cech – Monreal, Koscielny, Mustafi (Bellerin 25.), Gabriel – Xhaka, Coquelin – Oxlade-Chamberlain (Iwobi 69.), Özil, Walcott – Sanchez (Giroud 78.). Vezetőedző: A.Wenger

Stoke: Grant – Johnson, Martins Indi, Muniesa – Diouf (Crouch 72.), Adam (Sobhi 81.), Imbula, Pieters – Shaqiri (Ngoy 86.), Allen – Arnautovic. Vezetőedző: M.Hughes

Arsene Wenger csapata hazai pályán fogadta a 15. fordulóban az egyre jobb formába lendülő Stoke csapatát. Özilék nem vehették fél vállról a találkozót, hiszem az elmúét évek során a Stoke többször is borsot tört az ágyúsok orra alá. Legutóbb 2014-ben kétszer is győzött a Stoke az Arsenal ellen. Ami pedig az egymás elleni statisztikát illeti eddigi 16 mérkőzésükből az Arsenal 9 mérkőzést megnyert, míg döntetlen három alkalommal született, míg a Stoke négy alkalommal örülhetett győzelemnek.

A mérkőzés első komoly lehetőséget a vendégek dolgozták ki a 4. percben, Martins Indi előtt adódott egy gólszerzési lehetőség azonban a védő sajnálatára nem tudott a kapuba lőni, lövése a kapu fölé szállt. Az ágyúsok előtt a 12. percben adódott egy komoly lehetőség a gólszerzésre, Walcott remek próbálkozásánál Grant mutatott be egy óriási bravúrt. A hazaiak a 25. percben kényszerű cserére szorultak, miután Mustafi nem tudta folytatni a játékot és a helyére Bellerin állt be aki még nem volt teljesen fit, hiszen ő is sérülésből tért vissza. A 28. percben Xhaka tizenhatoson belüli megmozdulását ítélte szabálytalannak a játékvezető és büntetőt ítélt. A büntetőt Charlie Adam értékesítette esélyt sem adva Petr Cech kapusnak. A gól láthatóan megfogta az Arsenalt és a félidő hajrához érve a 41. percben könnyen megduplázhatta volna előnyét a Stoke, Arnautovic lövését azonban az egyik védő becsúszva blokkolta. Egy perccel később a csereként beálló Bellerin jelezte ő bizony teljesen felépült és egészséges és egy remek labdát tálalt Walcott elé aki zseniálisan lőtt Grant kapujának jobb alsó sarkába. A 44. percben az Arsenal házi gólkirálya Alexis Sanchez is helyzetbe került, ő azonban csúnyán fölé vágta.

628918564

Fordulás után az Arsenal kézbe vette az irányítást, először Bellerin lőtt jócskán fölé a 46. percben. Az 50. percben azonban már gólnak örvendhettek a hazai szurkolók, miután Oxlade-Chamberlain passza után az üresen álló Özil fejelhetett tisztán Grant kapujába, aki tehetetlenül nézte, hogy  német válogatott játékos a kapujába fejel. Az 58. percben Alexis Sanchez passzát követően Oxlade-Chamberlain került helyzetbe, de lövése könnyű falat volt Grant számára. A 73. percben a csereként beálló Peter Crouch rögtön pályára lépése után egyenlíthetett volna, Petr Cech azonban ezt másképp gondolta és bravúrral hárította a kísérletet. Két perccel később az Arsenal végleg eldöntötte a három pont sorsát az Arsenal, a tizenhatos sarkánál Sanchez ellen szabálytalankodtak a Stoke játékosai és a játékvezető előnyszabályát kihasználva Iwobi csapott le a labdára és a jobb alsóba helyezett. A mérkőzés végén még Walcott bal alsóba tartó lövését hárította Grant bravúrral. Győzelmével az Arsenal immáron már 14 mérkőzés óta veretlen a PL-ben és ideiglenesen átvették a vezetést a tabellán a londoni riválistól.

https://www.youtube.com/watch?v=VW0O_tmB5lc

Képek: premierleauge.com

Ondik Gábor