Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Swansea nyerte a kiesési rangadót, a Palace újabb drámai meccse – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján izgalmas mérkőzéseket rendeztek. Igazi kiesési rangadót rendeztek a Swansea és a Sunderland között. Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a Burnley és az előző fordulóban óriási bravúrt végrehajtó Bournemouth összecsapása is.

628921358

Swansea – Sunderland 3:0 (0:0)
Helyszín: Liberty Stadion (Swansea) Vezette: Pawson
Gólszerzők: Sigurdsson (50., büntetőből), Llorente (54., 80.)
Kiállítva:

Négy meccsen három győzelem az utóbbi hetekben ezzel pedig a Sunderland magára talált. Jermaine Defoe-n nem múlik semmi, a veterán csatár zsinórban a harmadik szezonban mentheti meg a Fekete Macskákat a kieséstől. A meneküléshez a legegyszerűbb út a közvetlen riválisok legyőzésén át vezet. A fekete macskák a sereghajtó Swansea otthonában látogattak, és a fekete macskák egy esetleges győzelemmel elkerülehettek a kieső helyekről. Az első játékrész átaludták a csapatok, ugyanis kaput eltaláló lövést nem jegyezhettünk fel az első félidőben. A második játékrész elején a hazaik büntetőhöz jutottak, miután Denayer kézzel ért a labdához. A büntetőt Sigurdsson könnyedén értékesítette. A gól után a hazaiak növelhették volna előnyüket  miután Barrow kapott pontos labdát és egy az egyben vihette a kapusra. A hazaiak játékosának lövését Pickford remek védéssel hárította. Az 54. percben kettőre növelte előnyét a hazai gárda, az egyre jobb formát mutató Llorente találatával. A 61. percben Amat szabadrúgásból szerezhetett volan újabb Swansea gólt, de rosszul célzott és az éppen középen álló kapus ölébe landolt a játékszer. A mérkőzés végeredményét a 80. percben a remek formában lévő Llorente állította be. Győzelmével a Swansea feljött a 17. helyre, míg a Sunderland ismét a 20. helyre esett vissza.

https://www.youtube.com/watch?v=GgUvrRPYzho

Hull City – Crystal Palace 3:3 ( 1:0)
Helyszín: KC Stadion (Hull) Vezette: Jones
Gólszerzők: Snodgrass (27, büntetőből), Diomande (73.), Livermore (78.) ill. Benteke (52., büntetőből), Zaha (71.), Campbell (89.)
Kiállítva:

A Palace a Burnley és a Swansea ellen is kikapott idegenben , ezzel pedig a Hull helyzete mégsem olyan reménytelen, mint sokan gondolják ugyanis győzelem esetén pontszámban beérhették a Palace csapatát. Alan Pardew helyzete továbbra sem könnyű hiszen több alapemberét is nélkülöznie kellett a találkozón, mint például a csapat rutinos kapusát Mandandat és Wickhamet is. Újabb drámai gólzáporos mérkőzést játszott a Crystal Palace a kiesés ellen menekülő Hull City otthonában. A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést a 27. percben büntetőből Snodgrass révén. Fordulás után a vendégek is büntetőhöz jutottak amit Benteke értékesített az 52. percben. A 71. percben fordított a Palace és Zaha góljával. A hazaiak azonban hamar válaszolni tudtak, a 73. percben Diomande volt eredményes. Öt perc múlva ismét a hazaiknál volt az előny Diomande gólja után. Amikor már a hazaiak úgy gondolták a három pont megvan érkezett Campbell és megszerezte az egy pontot érő találatot a Palace-nak.

Burnley – Bournemouth 3:2 (2:1)
Helyszín: Turf Moor (Burnley) Vezette: Atkinson
Gólszerzők: Hendrick (13.), Ward (16.), Boyd (75.) ill. Afobe (45+2.)
Kiállítva:

A legutóbbi fordulóban Bournemouth úgy verte hazai pályán a bajnokaspiráns Liverpoolt, hogy a 76. percben még 1-3-mas hátrányban voltak és a vendégek közel voltak a negyedik gól megszerzéséhez is. A Borunemouth ezzel megmutatta, hogy bármire képes, igazi a tavalyi szezonban is élt át hasonló a Liverpool csapata akkor a Southampton otthonában kaptik ki 2:0-ás előnyből, tehát nem  volt ismeretlen érzés a vörösöknek. Viszont ettől a zseniális győzelemtől komoly erőt meríthettek a vendégek és a zsinórban három PL mérkőzésén vereséget szenvedő Burnely otthonában is győzni szerettek volna.A hazaiak óriási lendülettel kezdték a mérkőzést 16 perc után kettővel vezettek a Bournemouth ellen, Hendrick és Ward gólja után. A félidő végén Afobe szépített, a 45. percben. Fordulást követően voltak mindkét gárdának lehetőségei, a 75. percben Boyd eldöntötte a három pont sorsát, azonban a végén még izgalmassá tette a hajrát a Bournemouth miután Daniels szépített a 90. percben.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6cc6bokHm8

Képek: premierleague.com