Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Eppel ismét csengetett, oda a kövesdi sorozat

Remek szériában várta a kispesti fellépést a Mezőköves, ám hosszú lesz az út hazafelé.

629honved_kovesd

Abban a reményben lépett pályára mindkét csapat, hogy folytatja jó sorozatát. A vendégek az elmúlt hetekben nem találtak legyőzőre, míg a kispestiek a dobogó legfelső fokát célozták meg. Nem is kellett sokat várni az első lehetőségre, ám Tujvel a helyén volt egy kapura ívelt szögletnél. Szűk húsz percnek kellett eltelnie, mire veszélyesebb támadásokat vezetett a Honvéd: Lanzafame két ízben is csak azért bosszankodhatott, hogy nem szerzett gólt, mert Tujvel mindkétszer nagyot védett. Ugyan a kövesd is próbált helyzetet kialakítani, ám kevés sikerrel, miközben a másik kapu előtt többször fordultak meg a hazaiak, ám nagyobb lehetőséget a folytatásban nem tudtak kialakítani Marco Rossi tanítványai.

A szünetet követően megszerezhette volna a vezetést a Mezőkövesd, ám Molnár gólját érvénytelenítette a játékvezető, merthogy kézzel segítette Gróf felett a hálóba a játékszert. Aztán a mezőnyjáték dominált, egészen a hajrá előtti periódusig, amikor is Botka beívelését Eppel bólintotta a léc alá. A kövesdieknek ezen a délutánon sehogy sem ment még a helyzetbe kerülés sem, igaz kétszer így is védenie kellett Gróf Dávidnak. A kispestiek ezzel a sikerrel két hónapig biztosan a második pozícióban tanyáznak. A Mezőkövesd pedig őrzi ötödik helyét.

Honvéd – Mezőkövesd 1-0 (0-0)
Bozsik stadion, vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Eppel (69.)
Sárga lapok: Koszta (80.) ill.: Molnár (49.), Devecseri (61.), Mevongou (90+1.)
Kiállítás:

Honvéd: Gróf D. – Botka, Lovric, Kamber, Ikenne-King (Prosser, 63.) – Gazdag D., Hidi – Holender, Koszta M., Lanzafame (Bobál D., 78.) – Eppel (Nagy G., 84.)

Mezőkövesd: Tujvel – Vági (Sós, 82.), Hudák, Devecseri, Gohér – Mevongou, Molnár – Pauljevic (Nicorec, 74.), Bacelic-Grgic, Kink – Strestík

Gavalovits Sándor