Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robbantottak a Besiktas stadionjánál

Szombat este két robbantás történt a török sztárcsapat a Besiktas stadionjánál. Magyar idő szerint 17 órától rendeztek focimeccset az isztambuli együttes otthonában, a Besiktas 2-1-re nyert a Bursaspor ellen.

czvyqcbxuaal_ptFotó: Instagramm

“A robbantás ott történt, ahol a vendégszurkolók már elhagyták a stadiont, ott állomásoztak a rohamrendőrök. Egyelőre nincs információnk halottakról, adja isten, hogy egy sincs. A sérültek mind rendőrök” – monda az Anadolu Agencynek Suleyman Soylu belügyminiszter.

Később már arról lehetett olvasni, hogy tizenhárman meghaltak a robbantások következtében. A mentők, tűzoltók a robbantások után azonnal kiértek a helyszínre. Később a Bursaspor hivatalos közleményben erősítette meg, hogy egyetlen vendégszurkoló sem sérült meg.

Azóta újabb információk szivárogtak ki, és kiderült, hogy 38-an meghaltak, 166-an pedig megsebesültek – közölte a török belügyminisztérium vasárnap hajnalban. A halálos áldozatok többsége rendőr.

robbantas629Fotó: AFP

Az elsőt robbanószerekkel megrakott gépkocsi levegőbe röpítésével hajtották végre távirányítással, készenléti rendőrök autóbusza mellett, a stadion egyik kapujánál. A második detonáció 45 másodperccel követte az elsőt egy közeli parkban, ez nagy valószínűséggel öngyilkos merénylő műve volt. A merényletet egyelőre még egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára, de a Reuters az Ankara nevezetű kurd szélsőségeseket sejti a támadás mögött.

„Terrorcselekményről van szó, amelynek célpontja egyértelműen a rendőrség volt” – állította Numan Kurtulmus kormányfőhelyettes.

Endrődi Dávid