Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A United nyerte a forduló rangadóját – videóval

Ritkán hoz unalmas meccseket a Manchester United és a Tottenham összecsapása, ez most sem volt másként igazi ki ki mérkőzésen a United egy parádés Mkhitaryan góllal legyűrte a Spurs hazai pályán. A Southampton nagy csatában győzte le az újoncot.

mkhitaryan

Manchester United – Tottenham  1-0 (1-0)
Helyszín: Old Trafford Vezette: R. Madley
Gólszerzők: Mkhitaryan (29.) ill. –
Sárga lapok: Valencia (32.), Pogba (64.), Mkhitaryan (76.)  ill.Wanyama (58.), Walker (78.), Rose (82.)
Kiállítva: –

Manchester United: de Gea – Darmian, Rojo, Jones, Valencia – Pogba, Carrick, Herrera (Fellaini 90+6.) – Martial (Rashford 72.), Ibrahimovic, Mkhitaryan (Bailly 85.) Vezetőedző: J. Mourinho

Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Verthongen, Rose – Wanyama, Dembele (Winks 67.) – Eriksen (N’Koudou 83.), Alli, Son (Sissoko 57.) – Kane Vezetőedző: M. Pochettino

Jó ütemben indult a találkozó, mi több Pogba révén már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat egy szép kidolgozott akció végén, azonban a francia középpályás kapáslövését bravúrral védte Lloris. A folytatásban is a United dominálta a mérkőzést, ám de Geanak is akadtak dolgai. A 29. percben aztán a “Vörös Ördögök” nyomása góllá érett. Kane vesztett labdát a középpályánál Herrera pedig parádésan ugratta ki a leshatáron induló örmény Mkhitaryant, aki Llorisnak esélyt sem adott és vágta a labdát a léc alá, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A folytatásban könnyen növelhette volna a United az előnyét, ám Ibrahimovic nem célzott pontosan. Son révén a Spurs is jelezte, hogy de Gea figyelme sem lankadhat, nem sokon múlott, hogy beférjen a támadó távoli lökete. A félidőre, tehát 1-0-ás hazai előnnyel vonulhattak a felek. A második játékrészben is folytatódott az éles küzdelem,  Pogba kétszer is növelhette volna a csapata előnyét, ám először a kapufa majd Lloris fogott ki rajta ismét. A másik oldalon Eriksen egalizálhatott volna ám ott de Gea volt résen, így elmardt az egyenlítés. A véghajrában már egyik csapat sem tudott kialakítani komoly helyzete. A United megelégedett az 1 gólos előnnyel, ám most nem fizettek rá, ugyanis a Spurs képtelen volt betalálni. Győzelmével Jose Mourinho csapata megközelítette a Tottenhamot 3 pontra a negyedik helyért folytatott csatában.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Southampton – Middlesbrough 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Boufal (53.)

Kicsit álmosan kezdtek a csapatok, ám mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Victor Valdes a 21. percben nagyot védett Rodriguez lövésénél, majd a 35. percben Fischer révén könnyen meglehetett volna a vendég előny, ám a gólvonalról menteni tudtak a ‘Soton védői. A félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn, ami nem is változott az 53. percig. Ekkor Boufal zúdítotte gy óriási gól a Middlesbrough hálójába. Valdes tehetetlen volt az elemi erősséggel érkező labdával szemben. A folytatásban még lett volna lehetősége növeline előnyét a Szenteknek, ám ez már nem jött össze, így maradt az 1-0-ás hazai előny, mely győzelmmé érett.

Képek  forrása: www. premierleague.com