Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzői karrierjének legnagyobb krízisében Guardiola

A Leicester City ellen elszenvedett súlyos vereség után számos kérdés merül fel Guardiolával és a  csapattal kapcsolatban.

a31e1de3-b3a5-49c6-8be7-a0ea622b7b56

Az Eithadra érkezésekor mindenki a Messiást látta benne, és a szezon elején mutatott nagyszerű forma, amikor a csapat zsinórban 10 mérkőzést nyert meg, is arra mutatott, hogy idén simán nyerik majd a bajnokságot a Kékek.

Az elmúlt négy mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyeri a csapat a Burnley ellen. Ezt követte egy vereség és egy döntetlen, és a sort a Leicester elleni zakó zárta. A szurkolók ezt a szériát már Pellegirni legrosszabb napjaihoz hasonlítják a City élén, azonban lehet, hogy a jelenlegi állapot még a múltbeli hullámvölgyeknél is nagyobb.

A csapat háza táján akadnak gondok. Főleg a védelem az, ami mostanában átjáróház az ellenfél csatárainak. A rossz teljesítményt lehet arra is fogni, hogy kulcsjátékosok hiányoznak a csapatból, mivel az elmúlt találkozón két kulcsjátékos kipontozódott. Agüero és Fernandinho nyilván kulcsszerepet játszik a csapat életében, azonban a pótlásukra is lenne megfelelő ember, így erre sem foghatja Guardiola azt, hogy jelenleg szenved a csapat.

A bajnokságnak közel sincs még vége. Arról sem beszélhetünk, hogy elúszott volna a bajnoki cím. Jócskán van még ideje a csapatnak javítani. Jelenleg azonban Guardiolának arra kell koncentrálni, hogy újra remek formába hozza a csapatot. Elsősorban a védelmet stabilizálja, mert az az egyik leggyengébb pontja az együttesnek.

A szurkolók érthetően csalódottak a teljesítmény miatt, de a bajnokság még nem dőlt el, és a csapat a Bl-serlegért is versenyben van még.

kép: ndependent.co.uk

Nagy Gábor