Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb Liverpool blama, Payet villanása pontot ért – videóval

Az angol Premier Leauge 15. fordulóját a Liverpool és West Ham összecsapása zárta az Anfield Roadon. A vörösök és a kalapácsosok is vereséggel hangoltak a mérkőzésre. Slaven Bilic helye egyre bizonytalanabb a West Ham kispadján, egy újabb vereség akár az állásába is kerülhetett. 

629138618

Liverpool – West Ham 2:2 (1:2)
Helyszín: Anfield Road (Liverpool), 53 068 néző Vezette: Clattenburg
Gólszerzők: Lallana (5.), Origi (48.) ill. Payet (27.), Antonio (39.)
Sárga lap: Firmino (53.), Mané (76.)
Kiállítva: 

Liverpool: Karius – Milner, Lovren (Klavan 46.), Matip, Clyne – Wijnaldum, Henderson, Lallana – Firmino, Origi, Mané. Vezetőedző: J. Klopp

West Ham: Randolph – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble, Obiang – Ayew (Carroll 63.), Lanzini (Fernandes 77.), Payet – Antonio. Vezetőedző: S. Bilic

A liverpooliak az előző fordulóban 3:1-es előnyből kaptak ki a Bournemouth otthonában 4:3-ra. Jürgen Klopp a vörösök menedzsere hétközben egy barcelonai kirándulással próbált rendet tenni a játékosai fejében. ”A meccs után a csapat és az egész stáb is Barcelonába repült edzeni és a helyszínen tekintették meg a Barcelona BL mérkőzését. Nem tudom, hogy nevezhetjük csapatépítésnek, vagy csak hívjuk annak, hogy edzettünk egy melegebb környezetben, de tényleg csak azért mentünk oda, mert ott mások a körülmények. Persze Melwood a fő központunk, de jó néha váltani. A nyár óta  a játékosok kemény edzéseken vannak túl, szeretném azonban, ha ilyenek után még összetartóbbak lennénk. Az edzések jól sikerültek.” – nyilatkozta Klopp a barcelonai utazásról.

Slaven Bilic együttese öt mérkőzés óta képtelen nyerni a Premier League-ben, legutóbb az ideiglenes hazai pályájukon kaptak ötöt a bajnoki aspiráns Arsenal csapatától. Az angol sajtóban egyre többet merül fel a horvát szakember menesztése, azonban a klub ezeket a híreszteléseket rendszerint cáfolja. Azonban egy esetleges liverpooli vereséggel tovább sokasodhatnak Bilic gondjai, ugyanis a mérkőzést megelőzően a Swansea megelőzte a kalapácsosokat és a 18. helyre taszította Payetékat. A vörösök a tavalyi szezonból nem szép emlékkekel készülhettek a West Ham elleni mérkőzésre, ugyanis hazai pályán tavaly 3:0-ás vereséget szenvedtek igaz még Brendan Rodgers irányítása alatt.

A találkozót a hazaik kezdték jobban már az 5. percben vezetést szereztek, Mané beadását Lallana szelíditette majd lőtte a kapu jobb alsó sarkába védhetetlenül. A vendégek a 7. percben válaszolhattak volna, azonbna Antonio lövését Karius bravúrral hárította szögletre. A folytatásban a vendégek próbálkoztak támadásokkal, de rendre lekapcsolták azt a hazai védők. A 27. percben ígéretes szögből végezhetett egy szabadrúgást a West Ham, a vendégek játékosa Payet élt is a remek lehetőséggel és a bal alsóba küldte a kalapácsosok egyenlítő találatát. A franciának ez volt a második találata az idei kiírásban. Az egyenlítést követően voltak lehetőségei a hazaiaknak, de Mané és Firmino sem tudta gólra váltani helyzetét. A vendégek pedig a védelem azonnali megingását kihasználták a 39. percben Antonio révén aki Karius mellett jutatta a hálóba a labdát. A félidő utolsó percében Henderson szögletét követően Matip fejelt a felső lécre. Jürgen Klopp láthatóan elégedetlen volt csapata játékával és még a félidő vége előtt az öltőzőbe rohant.

2016-12-11t170044z_124477244_mt1aci14701723_rtrmadp_3_soccer-england-liv-whu

A második félidőt óriási lendülettel kezdte a hazai csapat, a 48. percben Randolp hibája után egyenlítettek is a vörösök Origi révén. Két perccel az egyenlítő gól után Wijnaldum került ígéretes helyzetbe, azonban lövése hajszállal kerülte  el a jobb kapufát. Az 51. percben ismét Origi előtt adódott egy lehetőség azonban a védők blokkolták a belga lövését. A 61. percben Wijnaldum lódult meg a bal oldalon majd becselezete magát a tizenhatoson belülre és a kapu jobb oldala mellé durrantott. A 67. percben újabb nagy esély szalasztottak el a liverpooliak a vezetést megszerzésére, pontosabban a vendégek védői voltak jó helyen. A 70. percben óriási védést mutattot be Randolp Henderson óriási löketénél amit a léc alól szedett ki,  ezzel a kalapácsosok portása javította a félidő elején elkövetett hibáját amiből egyenlítettek a vörösök. Negyedórával a vége előtt a hazaiak óriási nyomás alá helyezték a West Ham kapuját, a vendégek Randolph-al az élen jól állták a liverpooli rohamokat. A folytatásban újabb találat nem született, így a liverpooliak kisebb hullámvölgybe kerültek. A Bournemouth elleni zakót nem nagyon heverték még ki Jürgen Klopp tanítványai, ez pedig a decemberi sűrű program előtt nem túl jó hírek a Pool fanoknak. Folytatás kedden és szerdán hétközi fordulóval.

https://www.youtube.com/watch?v=2LYJPTidT7s

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor