Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Juve nyerte a torinói derbit! – videóval

A torinói derbinek elsőként vágott neki a Juve, míg a saját stadionjában játszó Torino annak érdekében növelte volna pontjai számát, hogy könnyebben az élbolyhoz zárkózhasson. A meccs embere Higuaín lett, az ő duplája kellett a Juve sikeréhez.

czz0g92wqaijq8o

Higuaín ismét hős lett – az argentin döntötte el a torinói derbi! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

Az éllovas a 14. percben Mandzukic révén már előnyt is szerzett volna, de a forduló előtt 7. Torino kapusa, Joe Hart kivédte a horvát kísérletét. Ráadásul két perccel később a derbi első gólja is megszületett a a Torino révén! A 16. minutumban Belotti közeli fejesét nem tudta védeni Buffon (1-0)! Barreca a 22. percben növelte is volna a Torino előnyét, de igyekezete ellenére a labda mellé ment. A 28. percben nem maradt válasz nélkül a korábbi gól – Higuan vette be csapata ellenfelének kapuját Mandzukic passzát követően, ezzel lett egál (1-1)! Meglepő lehet, hogy a Torino csapatáé volt a mezőnyfölény, viszont helyzete a Juvénak volt több a szünetig.

A fordulás után nem igazán jöttek a nagy helyzetek. A 74. percben a hazaiak nagy helyzete maradt ki, Ljajic lőtt mellé. A 82. percben viszont jött a gól, de a Zebráktól! Chiellini beadása után újból Higuaín volt eredményes, az argentin bombájával vezetett újra Allegri alakulata (1-2)! Tíz perccel később még Pjanic is betalált, aki saját lövése utáni kipattanót pofouz be, így kétgólos Juventus győzelemmel zárult a torinói derbi.

Serie A – 16. forduló

Torino – Juventus 1-3 (1-1)
Helyszín: Stadio Olimpico di Torino. Vezette: Gianluca Rocchi
Gólszerzők: Belotti (16.), ill. Higuaín (28., 82.), Pjanic (90+2.)
Sárga lapok: Castan (35.), ill. Mandzukic (36.), Rugani (56.)
Kiállítás:

Torino: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castan, Barreca – Benassi (Boye 82.), Valdifiori, Baselli (Acquah 81.) – Falque (Martinez 82.), Belotti, Ljajic. Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

Juventus: Buffon – Lichsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Marchisio, Sturaro (Lemina 67.) – Cuadrado (Pjanic 81.), Higuaín, Mandzukic (Dybala 71.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Nagy Dávid