Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nem nyertek a magyaros olaszok, kipukkadt az Atalanta?

A Serie A 16. fordulójának vasárnap délutáni játéknapján lépett pályára az összes “magyaros” gárda. A Bologna a kiesés elől menekülő Empolit, míg a Palermo a Chievot fogadta hazai pályán. Ám nem szabad elfelejtkezni az Atalantaról sem, akik az Udineset látták vendégül egy kis focira.  

letoltes

Atalanta – Udinese 1:3 (0:1)
Gólszerzők: Kurtic (47.) ill. Zapata (45.), Fofana (72.), Thereau (87.)

Félrevezető az eredmény. Az Atalanta jóformán végigtámadta az egész mérkőzést. Teljesen uralmuk alatt tartották a találkozót. Leszámítva azt, hogy kaptak három gólt, három kaput találó lövésből. Az Udinese legjobbja ismét Fofana volt, aki elképesztő mezőnymunka mellett, gólt is szerzett a hazaiak ellen.

Bologna – Empoli 0:0 (0:0)
Gólszerzők: – 

Fontos pontokat hullajtottak el Nagy Ádámék ezen a találkozón. Az Empolit kötelező lett volna megverni hazai pályán. A játék meg is volt ehhez a győzelemhez, csak a szerencse nem. Végigtámadta a hazai gárda a találkozót, nem kevesebb mint huszonkettő kapura lövésig jutott el Donadoni csapata. A baj azonban, hoyg ebből csak három(!) találta el a kaput és persze egyik sem ért gólt. Az Empoli hősiesen védekezett, ám teljesen felhagyott a támadásokkal, de ez is pontot ért nekik. Fontos pontot.

Palermo – Chievo 0:2 ( 0:1)
Góleszerzők: Birsa (14.), Pellissier (49.)

Mondjuk úgy, hogy ezen a mérkőzésen sem állt a szerencse a magyarok mellé. Igaz, honfitársaink közül csak Sallai Roland lépet pályára. Mindkét félidőt alapvetően a hazai gárda irányította, ám mindkét félidőben bekaptak, egy-egy gólt. Előbb Birsa, majd az öreg Pellissier zörgette meg Posavec hálóját. A Palermo lassan bebiztosítja a helyét a kiesők közé.

BSZ