Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Montella: Nem érdemeltünk vereséget

Tegnap este rendezték meg a Serie A 16. fordulójának legnagyobb rangadóját, az AS Roma – AC Milan találkozót. A mérkőzés egy tipikus egy gólos olasz rangadó volt. A Milan balszerencséjére azt az egy találatot éppen az egyik farkas, Radja Nainggolan szerezte. A meccs után Vincenzo Montella, a vendégek vezetőedzője értékelt.

czgbkm4wqaay39j

“Jól játszott a Milan. Húsz perc után mikor taktikailag patthelyzet alakult ki, előnyt szerezhetünk volna a büntetőből. Sajnálatos dolog, hogy elvesztettük a találkozót, nem érdemeltünk vereséget. A Roma ma szerencsésebb volt, mivel ők sem tudtak dominálni ellenünk. Csak egy kis tapasztalat hiányzott a csapatból, ennek köszönhetően most a Roma nyert.”

Alapvetően igaza is van az egykori Roma támadónak, hiszen idegenben, nem vallott szégyent a milánói gárda. A Roma az első húsz perc után nem talált fogást az ördögökön. Dzekot és Perottit kivették a játékból, míg Strootman és De Rossi nem tudta úgy mozgatni a farkasfalkát, mint kellett volna.

Jól ölte a hazaiak játékát a Milan egészen hetven percen keresztül. Aztán egy apró hiba és egy szép egyéni megmozdulás következtében szerezte meg a vezetést Spalletti csapata. És ezt követően a Roma profin hozta le a találkozót. Többnyire csak lassította az ellenfél támadásait és amikor megvolt a labda, gyorsan kontráztak. Úgy tűnik, hogy a fővárosaik lettek az első számú kihívói a Juventusnak. Persze, ha az a büntető bement volna..

BSZ