Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hova tart Jova?

Jova Levente minden bizonnyal elhagyja a Ferencváros csapatát, miután “nőverési ügybe” keveredett. A tehetséges hálóőr elképzelhető, hogy visszatér korábbi nevelőklubjához az MTK-hoz.

jova_fradifradi.hu

Jova Levene Békés megyéből származik, majd az MTK akadémiáján tanulta a szakma csínját-bínját. 2010 nyarán igazolt a Fradiba, ahol előbb az utánpótlás csapatokban védett, majd 2011 tavaszán bemutatkozott az NB II-ben. 2011 augusztusában mikorra a Ferencvárosnál már bekerült a kapuba Ranilovic és Végh Zoltán is, a Vasas elleni bajnokin, az ideiglenes vezetőedző Nagy Tamás beállította a kapuban. Akkor meggyőző teljesítményt nyújtott, de érkezett Détári Lajos, aki akkor az NB II legjobb kapusának megválasztott Gyenes Dávidot hozta magával Vecsésről. Gyenes pár meccs után megsérült, így Jova visszakerült a kapuba. Détárinál és Ricardo Moniznál is az elsőszámú kapus ő volt. Pedig 2013 nyarán, még a korábban a West Ham Unitedben is védő Kurucz Pétert is szerződtették. Jova megnyerte a kapuspárbajt, s maradt a gólvonalon. Egy gyenge őszön volt túl, Kurucz megsérült, jött Thomas Doll, s már Dibusz Dénes is Pécsről. Azóta Jova csak a kispadra tudott leülni, az előző szezonban kétszer kapott lehetőséget, miután megnyerték a bajnokságot. (Bp. Honvéd, Videoton ellen) Ezen az őszön egy diszkóban, állítólag egy hölggyel összekülönbözött, s ezek után lett kegyvesztett. Holczer Ádám várhatóan visszatér a Fradihoz Soroksárról, s Jova távozhat.

Az MTK jelenleg kieső helyen áll a bajnokságban, a szezon elején eladták Hegedűs Lajost a Puskás Akadémiának. Helyére érkezett a montenegrói válogatott Danijel Petkovics, de többször bizonytalan volt, nem szállította a pontokat a csapatnak. Petkovics mellett az olasz Federico Groppioni és az ifjú Demjén Patrik van a kék – fehérek keretében, mint kapus. Az olasz az utóbbi időben rendre tartalék volt, Demjén pedig még nagyon fiatal. Petkovicsnak így Jova ideális ellenfél lehetne, ráadásul a magyar kapus is jól járhat, hiszen 24 évesen, a legideálisabb korban van, hogy védjen. Ráadásul tehetségét senki nem vitathatja. Korábban 69 élvonalbeli meccsen állt már a kapuban.

Endrődi Dávid