Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: Benzema és Ronaldo góljával döntőben a Real Madrid – videóval

Nem volt túl eseménydús meccs a FIFA-klubvilágbajnokság elődöntője a mexikói Club America és a spanyol Real Madrid között, de végül a spanyolok jutottak tovább igen könnyen Benzema és Ronaldo utolsó perces góljaival. 

2860368_full-lnd

Forrás: FIFA

Club America – Real Madrid: 0-2 (0-1)
Helyszín: Japán, Yokohama – Nissan Stadion. Vezette: Enrique Caceres (paraguayi)
Gólszerzők: – ill. Benzema (45+2.), Cristiano Ronaldo (90+3.)
Sárga lap: 
Sambueza (22.) 
Kiállítás: – ill. –

Club America: Munoz, Alvarado (Guerrero 54.), Valdez, Goltz, Aguilar, Samudio, Ibarra (Quintero, 61.), da Silva, Sambueza, Romero (Aroyo, 70.), Peralta. Vezetőedző: Ricardo La Volpe

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modric, Casemiro, Toni Kroos (James, 72.), Lucas Vazquez, Cristiano Ronaldo, Benzema (Morata, 80.). Vezetőedző: Zinedine Zidane

Nem volt megszeppenve a Club America csapata, hogy a Real Madrid ellen kell pályára lépniük, és bátran futballoztak a spanyolok ellen. Cristiano próbálkozott lövésekkel az elején, de vagy gyenge volt a próbálkozás, vagy lesen állt, de a kapufát is eltalálta. Több lehetősége volt a Realnak gólt szerzeni, és a 20. percben Ibarra lövése volt veszélyes.Már majdnem vége volt a félidőnek, amikor a hosszabbításban megszerezték a királyiak a vezetést. Kroos adott mesteri passzt a bal oldalon felfutó Benzemának, aki jobb külsővel kilőtte a jobb felső sarkot.

A második félidőben sem hagyták magukat a mexikóik, de veszélyes helyzetig itt sem nagyon jutottak. Nem volt túl eseménydús a mérkőzés, a Real Madrid birtokolta többet a labdát, de támadásokban ők sem emelkedtek ki a mezőnyből, így a Club America sem kényszerült beállni védekezni. A 64. percben volt egy veszélyes szabadrúgásuk, de Cristiano Ronaldo fejjel tisztázott. A 66. percben Ronaldo fejelhetett kapura, de nagyon rosszul sikerült, a kipattanót pedig Modric próbálta beollózni, de csak a kapu mellé szállt a labda. A 78. percben a Club America is közel volt a gólszerzéshez, de Nacho még épp menteni tudott. Sok hibával játszott a Real, de nem volt kétség a továbbjutásuk, főleg úgy, hogy a 93. percben meglőtték a második góljukat is. Ronaldo kapott egy tökéletes hosszú labdát Jamestől, amivel már csak be kellett gyalogolnia a kapuba. A játékvezető azonban nem adta meg elsőnek a gólt, mert a videóbíró segítségével megnézte, hogy nem volt-e les a találat. Végül  úgy döntött, hogy érvényes, és így a Real Madrid jutott tovább a Klub-vb döntőjébe.

 

FIFA-Klubvilágbajnokság menetrend

Negyeddöntők:
2016.12.11. 08:00 Jeonbuk (dél-koreai) – Club America (mexikói): 1-2
2016.12.11. 11:00 Mamelodi (dél-afrikai) – Kashima (japán): 0-2

Elődöntők:
2016.12.14. 11:30 Atletico Nacional (kolumbiai) – Mamelodi/Kashima 0-3
2016.12.15. 11:30 Club America – Real Madrid (spanyol)

Bronzmeccs:
2016.12.18. 07:30 Atletico Nacional – Club America

Döntő:
2016.12.18. 11:30 Kashima – Real Madrid

Szigeti Andrea