Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Cavani újra régi fényében tündököl!

Edinson Cavani 2013 nyarán az S.S.C. Napolit hagyta el a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain kedvéért. Az uruguayi támadót természetesen nagy elvárásokkal igazolta le a fővárosi gárda, ám összességében sokáig nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint a nápolyi évei alatt. Bár rengeteg gólt lőtt, viszont az maximálisan érezhető volt, hogy Zlatan Ibrahimovic személye miatt inkább másodhegedűsnek számított. Nos, a svéd távozásának köszönhetően viszont újra kirobbanó formában futballozik. 

tnews_1440585913_5513

Edinson Cavani már az S.S.C. Napoli színeiben is komoly hírnévre tett szert, hiszen a “kékeknél” eltöltött évek alatt talán nemcsak a Serie A, hanem a világ egyik legjobb csatárának lehetett elmondani. A nápolyi alakulatnál rendre 30 fölötti gólszámot produkált. A neves olasz együttest 2010-2013-ig erősítette, ahol minden frontot egybe véve 138 mérkőzésen léphetett pályára, ezeken pedig 104 alkalommal volt eredményes. Teljesítményé látva, sokan úgy gondolták, hogy egy Barcelona, egy Real Madrid vagy akár egy Arsenal szintű csapatban folytatja pályafutását. Nos, ez azonban végül nem így történt, mivel 2013 nyarán a Paris Saint-Germainhez igazolt. 

A PSG orbitális összeget, szám szerint 64,5 millió eurót pengetett ki Cavani játékjogáért cserébe. Az uruguayi csatár góljainak számával valóban nem volt különösebb probléma egyik idényben sem. Volt olyan is természetesen, amikor ő döntött el egy adott meccset, de talán a rangadókon/kiemeltebb párharcokon leginkább mindig Ibrahimovic volt a főszereplő. Gyakran fordult vele elő, hogy ordító ziccereket hagyott ki, tehát mondhatni a helyzet kihasználása se volt a legtökéletesebb. No, azonban a mostani kiírás folyamán úgy tűnik, újra a régi fényében tündököl és maximálisan visszatért az önbizalma is. A bajnokságban 15 összecsapás alatt 16 gólt szerzett, míg a Bajnokok Ligájában 6 párharc során 6 találatot jegyezhettek fel a neve mellé. A Paris Saint-Germainben eddig 169 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, melyek folyamán 103 gólig jutott.