Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Búcsúzik 2016-ra a La Liga! – Beharangozó

A spanyol bajnokság 16., egyben utolsó 2016-os fordulóját a FIFA-klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjére készülő Real Madrid nélkül rendezik. Különböző okokból ugyan, de nem feltétlenül vár sétagalopp a blancók üldözőire, még a Barcára sem!

la-liga

A fordulót szokás szerint egy péntek esti mérkőzés nyitja majd, melyen aktuális formája alapján mondhatni két, egyaránt felszálló ágban lévő csapat a Deportivo Alavés és a Real Betis feszül egymásnak. Érdekesség, hogy a felek legutóbb a másodosztály 2014/15-ös szezonjában találkoztak egymással, akkor mindig a vendégcsapat nyert.

Szombaton időrendben haladva az Atlético Madridot az előző körben valósággal kiütő Villareal a legutóbbi 12 bajnokiján mindösszesen egy győzelmet arató, jelenleg kieső Sporting Gijon otthonában kísérelheti meg átültetni előző heti formáját.
Ezt követően lép pályára az ezer sebből vérző, kezdőkapusát is elveszítő, és jelenleg a tabellán csak 6. Atlético Madrid. Diego Simeone együttese annyi bizonyos, hogy szeretne szépen búcsúzni szurkolóitól az óévre, ehhez azonban a pontokat szépen gyűjtögető, masszív középcsapat, a Las Palmast kellene két vállra fektetniük a matracosoknak a Vicente Calderónban. Az Atlético rossz formáján vélhetően sokat segítene, ha karrierje legrosszabb góltalansági mutatóit produkáló Antoine Griezmann megtörné gólcsendjét…

Az Atlético után előbb az év végére némiképp magához térő Granadának hazai pályán is nehéz dolga lesz újabb pontot, esetleg pontokat szereznie az eddig remekül szereplő Real Sociedad ellen.

Estére marad még a Sevilla – Málaga találkozó, ahol Jorge Sampaoli csapatának nem is lehet más célja, mint egy győzelemmel megerősíteni dobogós helyezését. Sampaoliéknak azonban nem árt nem félvállról venniük a Málaga ellen kilencven percet, már csak azért sem, mert a Camp Nouból is elhozott már néhány héttel korábban 1 pontot Juande Ramos együttese!

Vasárnap vélhetően alaposan meggyötri majd egymást a Leganés és az Eibar előbbi pályaválasztásával, az Osasunának pedig égetően szüksége lenne egy jó eredményre a Depor ellen.
A hét utolsó napjára marad a forduló legjobban várt mérkőzése, a barcelonai derbi, melyet a Camp Nouban rendeznek majd. Az Espanyol régen utazhatott már ilyen kedvező előjelekkel a Barcához, hiszen 9 mérkőzés óta veretlenek, ha csatársoruk nem is, de hátsó alakzatuk az ex-madridista Diego Lópezzel a kapuban igencsak jól áll a lábán.
Talán jól összefoglalják egy barcelonai derbi felvezetését és hangulatát Andrés Iniesta szavai:
“Mindig különleges dolog egy ilyen mérkőzésen pályára lépni. 12 éves korom óta készülök az ilyen találkozókra. Profiként is az ilyen mérkőzésekért élek!” – így a 28. barcelonai derbijére készülő Iniesta aki még a következőket tette hozzá a Barca TV-nek adott interjújában: “Rosszul kezdtek a bajnokságban, de aztán nagyon jól szerepelnek, védekezésben különösen erősek. Egy barcelonai derbi azonban mindig más, mint a többi mérkőzés. Szeretnénk hazai pályán jól játszani, ha ez sikerül, jó esélyünk lehet a győzelemre is!”

A forduló zárásaként, hétfőn két csalódott csapat, a legutóbb a Betis ellen veszítő Athletic Bilbao, és a Sevillától hazai pályán meglepően simán kikapó Celta Vigo csap össze a San Mamésban.

A 16. forduló menetrendje:

dec. 16. 20:45 Alavés – Betis
dec. 17. 13:00 Sporting Gijón – Villarreal (Sport 1)
dec. 17. 16:15 Atlético Madrid – Las Palmas  (Sport 1)
dec. 17. 18:30 Granada – Real Sociedad (Sport 1)
dec. 17. 20:45 Sevilla – Málaga  (Sport 1)
dec. 18. 16:15 Leganés – Eibar
dec. 18. 17:00 Valencia – Real Madrid 
dec. 18. 18:30 Deportivo La Coruna – Osasuna
dec. 18. 20:45 Barcelona – Espanyol  (Sport 1)
dec. 19. 20:45 Athletic Bilbao – Celta Vigo (Sport 1)