Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rafinha fél, hogy a videóbíróval a foci már nem lesz a régi

Pár napja Kassai Viktor elsőként változtatta meg ítéletét a videóbíró segítségével és ítélt meg egy büntetőt utólag, a videofelvételeket látva. Az eset megosztotta az embereket – a Barcelona középpályása, Rafinha többek között erről is nyilatkozott.

Kép: SportYou

Kép: SportYou

A most zajló klubvilágbajnokság többek között azért is érdekes, mert ott debütál a videóbíró. Ez csak egy teszt a rendszer számára, természetes, hogy vannak “gyerekbetegségek” – a debütálás sem ment zökkenőmentesen. Kassai a rendszer segítségével ugyan meg tudta hozni a helyes ítéletet, de miután jelezte, hogy visszanézné az esetet, közel 2 percet kellett várnia, hogy megálljon a játék. Ez más sportokban, ahol nem folyamatos a játék – mint az amerikai foci, ahol play-ek vannak – nem gond, itt viszont igen. A Marcának nyilatkozó Rafinha hangot is adott aggodalmának az eset kapcsán.

“Számomra a foci az nem a technológiáról szól. Természetesen ha ez segít a bírónak, akkor az jó – de ehhez ne kelljen megállítani a játékot. Attól a pillanattól, hogy ez bekövetkezik, inkább lesz ez amerikai foci, mint labdarúgás.” – mondta a Barcelona középpályása.

Nem csak erről kérdezték: természetesen szóba került az Aranylabda is, amit idén a rivális Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo kapott. A brazil játékos elmondta, hogy miért nem CR7-nek kellett volna kapnia a díjat.

“Számomra az Aranylabda a világ legjobb játékosának jár, aki pedig Leo Messi, nem pedig Cristiano Ronaldo.”

Habár Messi még nem hosszabbította meg a szerződését a katalánokkal, Rafinha biztos benne, hogy ez hamarosan be fog következni – mint ahogy abban is, hogy ha egyszer az argentin visszavonul majd, Neymar át tudja venni a helyét.

“Igen, Neymar lehet majd az utód. Nehéz lesz majd helyettesíteni a világ valaha élt legjobb játékosát, de ha valaki képes erre, az Neymar.”

Végezetül pedig a Bajnokok Ligája-sorsolás is téma volt: a nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germain ellen játszik majd a Barca, ami a két csapat erősségét figyelembe véve akár egy elődöntő is lehetne. Nem biztos, hogy ez a rendszer a legjobb így.

“A szerencse az szerencse. Ahhoz, hogy megnyerd a BL-t, a legjobbakat kell legyőznöd. Mi mindig a legjobbunkat nyújtjuk és le kell győznünk őket hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk.” – zárta Rafinha.