Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lipcsében és Hoffenheimben is BuLi lesz…! – előzetes

Pénteken rajtol és vasárnap ér véget a BuLi, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulója, melynek legjobban várt mérkőzéseit Hoffenheimben és Lipcsében rendezik majd.

bundes20172

Péntek
dec. 16. 20:30 Hoffenheim – Borussia Dortmund (Eurosport 2)

A forduló rangadója!? A tabellára nézve mindenképpen, hiszen a BL-ben remeklő, a bajnokságban többször pontot vesztő Borussia Dortmund a Hoffenheim otthonába látogat. A Szalai Ádámot a padon jegelő csapat egyedüliként veretlen még a Bundesligában, Thomas Tuchelék pedig ezt a sorozatot törnék meg a falusiak 15. bajnoki meccsén.

Szombat
dec. 17. 15:30 Schalke 04 – Freiburg
dec. 17. 15:30 Mainz – Hamburger SV
dec. 17. 15:30 Augsburg – Mönchengladbach
dec. 17. 15:30 Werder Bremen – 1. FC Köln
dec. 17. 15:30 RB Leipzig – Hertha BSC (Eurosport 2)
dec. 17. 18:30 Wolfsburg – Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)

A Schalke 04 szezoneleji rossz produktumát egy remek sorozattal feledtette, ám a szép széria margóján az utóbbi két fordulóban újfent a vereség útjára lépett a csapat, mely tabellaszomszédját fogadja soros bajnoki meccsén a Freiburg személyében.

A Hamburg négy meccse veretlen, s utóbbi két bajnokiját megnyerte? Kérem ne nézzenek ilyen furcsán, jól hallják, HSV megindult felfelé, remek sorozatukat pedig a Mainz otthonában lehet folytatni. A piros-fehér alakulat legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet elveszített.

Alsóházi párharcot hoz az Augsburg és a Mönchengladbach összecsapása, a BL-ben serénykedő, a csoportkör után kieső fekete-fehér együttes igen pocsék heteken van túl, a csapatnak lehet át kell fogalmaznia a céljait a folytatást tekintve.

A Köln kicsit kipukkadt az utóbbi hetekben, míg a Werder Bremen feltámadni látszik. Az utóbb mutatott játék pont ellenkezője amit a tabella sejtet. Viszont meg kell jegyezni, hogy a Köln védelme továbbra is brutálisan jól működik, így  sok gólos meccsen aligha fogják meg őket a brémaiak.

A forduló igazi rangadóját Licsében rendezik, már ami a magyar szemnek a legjobb, vagy legjobban várt, ugyanis az egy hete a veretlenségét elvesztő és a kapujában Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig a szintén vereségből érkező Dárdai-csapatot szeretné elkapni.

A Frankfurt nyolc meccse veretlen, míg a Wolfsburg négy meccse nyeretlen, míg előbbi csapat a dobogóért van harcban jelenleg, addig utóbbi a kiesés ellen küzd. A szezon elején nem így gondoltuk ezt…

Vasárnap:
dec. 18. 15:30 Darmstadt – Bayern München (Eurosport 2)
dec. 18. 17:30 Bayer Leverkusen – Ingolstadt (Eurosport 2)

A Bayern München a sereghajtó Darmstadt vendége lesz, Kleinheislerék legutóbbi hat bajnokijukon egyetlen egy pontot sem szereztek, a csapat pedig egyre nagyobb bajba kerül. Kész csoda lenne, ha a zárkózást a címvédő ellen kezdenék meg vasárnap.

A 15. forduló zárómérkőzésén a Leverkusen hazai pályán fogadja az utolsó előtt Ingolstadtot. Mindkét csapatnak volna mit javítani a céljaik eléréséhez.

buli-15