Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boca Juniors: A rutinos támadót is elcsábította a mesés kínai fizetés

A Boca Juniors rutinos argentin válogatott támadója Carlos Tévez sem tudott nemet mondani a kínai Super League-ben szereplő Shanghai Shenua mesés fizetési ajánlatára. Nem ő az egyetlen kiváló labdarúgó aki Kínát választja a mesés fizetésért cserébe.

05671676

Az argentin Boca Juniors játékosa Carlos Tévez is Kínában folytatja pályafutását erősítette meg a klub ügyvezető igazgatója Daniel Angelici, hogy a csatár távozik a klubtól, és már csak a szerződéskötéssel járó formalitások vannak hátra.

Az elmúlt években több kiváló labdarúgó is a kínai bajnokságot választotta, mint például a Chelsea korábbi brazil játékosa Ramires, vagy a Zenit brazil válogatott támadója Hulk, vagy a kolumbiai Freddy Guarin, vagy sorolhatnánk még sort. A Super League lenyűgöző gazdagsága nem egy labdarúgót győzött meg a váltás mellett és ez most Carlos Tévezre is nagy hatással volt. Pedig az argentin éppen levezetni és pályafutását befejezni készült hazája és gyerekkorának kedvenc csapatába a Boca Juniorsba.

A kínai  Shanghai Shenua azonban egy mesés ajánlattal meggyőzte az argentint, ugyanis a csatárt 65 millió fontért közel 24 milliárd forint ellenében két szezonra szerződteti a kínai klub. Azonban emelett a játékos fizetése is gigászi lesz, Messi és Cristiano Ronaldo napjaink két legjobban fizetett játékosa együtvéve sem fog annyit keresni mint maga  Carlos Tévez. A kínai klub az argentin támadónak havonta 615 ezer fontos fizetést fog utalni a számlájára, ami közel 230 millió forintnak felel meg.

Carlos Téveznek olyan társai lesznek a Shanghai Shenua csapatánál, mint a korábbi Chelsea-csatár Demba Ba, vagy az Intert és a Newcastle-t is megjárt nigériai Obafemi Martins, míg az együttes edzője a szintén Premier League-tapasztalatokkal rendelkező uruguayi Gustavo Poyet.

Tévez pályafutása elég sikeresnek mondható hiszen több topklub alkalmazásában is állt az évek során. Megfordult többek között a Boca Juniors, Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City és Juventus csapatában is. Összesen 572 mérkőzésen lépett pályára ezen csapatok színeiben és 256 gólig jutott.