Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolországba csábítanák a ManUnited védőjét – sajtóhír

A Manchester United védelmében jelenleg igen komoly verseny van a kezdőtagságért, ráadásul egyes híresztelések szerint José Mourinho újabb középhátvéd szerződtetését tervezi. Ezt a helyzetet pedig többen is kihasználnák…

manchester-united-transfer-news-541540

A szezon elején úgy tűnt, a Manchester United argentin védője, Marcos Rojo számára nem terem sok babér az Old Trafford környékén. Augusztus és szeptember tájékán még sérülés is hátráltatta a 26 éves hátvédet, továbbá José Mourinho hol a Bailly – Blind, hol a Bailly – Smalling kettőst favorizálta.

Többek közt a „Vörös Ördögök” keretét sújtó sérüléseknek is köszönhetően azonban Rojo újra megkapta az esélyt, és az utóbbi 8 bajnoki forduló mindegyikében neki szavazott bizalmat a manchesteriek portugál mestere. Rojónak ennek ellenére akad kérője, amely komolyan gondolja a szerződtetését. Angol sajtóhírek szerint a jelenleg hírnevéhez méltatlanul vergődő spanyol nagy csapat, a Valencia vinné a bekket, és a Turia-partiak nem riadnának vissza egy 14 millió fontos átigazolási összegtől sem!

A hírt alapvetően két dolog árnyalja: egyrészt a szigetországi sajtó beszámolt arról, hogy a Manchester United nagyon közel van a Benfica svéd válogatott középhátvédjének, Victor Lindelöfnek a leigazolásához, és a januári átigazolási időszakban nyélbe is ütné az üzletet a vörös-fehér gárda. Amennyiben a hír igaznak bizonyul, máris valószerűbbnek tűnhet Rojo távozása, hiszen a ManUnited védelmének tengelyében még kiélezettebb lenne a harc a csapatba kerülésért. Ugyanakkor José Mourinho fejben már átgondolta a januári történéseket, és mivel a manchesteriek nyári igazolása, Eric Bailly a téli Afrikai Nemzetek Kupáján lesz érdekelt Elefántcsontpart színeiben, a portugál mindenképpen megtartaná Rojót. A Mirror szerint már egy Kínából származó érdeklődésre is nemet mondott a Manchester United, elsősorban Mourinho kérésére.

Akárhogy is, Lindelöf esetleges Angliába szerződése elindíthat bizonyos folyamatokat a United háza táján…

Szerző: Draskovics Tamás