Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Beállíthatja a Barca rekordját a Real Madrid – előzetes

Véget ért a téli szünet a spanyol bajnokságban is, és újult erővel térhetnek vissza a La Liga csapatai. A Real továbbra is az élen, jelenleg három ponttal a Barca előtt, de egy meccsel kevesebbet játszhat. Zidane be is állíthat egy rekordot azzal, ha megverik a Granadát, 39 meccse lesznek veretlenek a csapattal. 

w_900x700_18221339img_3154_1

A Barca nyerte a katalán derbit az előző fordulóban (Forrás: laliga.es)

PÉNTEK

A fordulót az Espanyol – Deportivo La Coruna mérkőzés nyitja péntek este. Az Espanyol szépen lassan egyre előrébb került a tabellán, jelenleg a 9. helyet foglalják el. A Deportivo is kicsit összeszedte magát. Az elmúlt három meccsükből hármat megnyertek, ezzel pedig eltávolodtak a kiesőzónától.

SZOMBAT

A napot a Real Madrid – Granada mérkőzés nyitja. A királyiak egy meccsel kevesebbet játszva is vezetik a Barcelona előtt a bajnokságot egy ponttal. A Granada eddig csak egy mérkőzést tudott megnyerni, igaz azt a Sevilla ellen, de nagyon jó formában van a királyi gárda, így valószínűleg nem lesz nehéz ellenfél. Ramos eltiltás miatt nem játszhat, Pepe, Kovacic és Lucas Vazquez a sérültek listáját erősíti. Zidane 38 meccse veretlen, ha ezt is megnyerik, beállítják a Barcelona rekordját. Ezt követi az Eibar – Atlético Madrid találkozó. Simeone gárdája távolról figyeli az élmezőnyt, és ha nem akarnak még jobban lemaradni, mindenképpen nyerniük kell. Az Eibar elmúlt három meccse nem sikerült túl jól két döntetlennel és egy vereséggel, de még így is szépen tartják magukat a középmezőny elején. A kora esti mérkőzés a Las Palmas – Sporting Gijón találkozó lesz. A kanári-szigeteki csapat két döntetlen után kikapott az Atlético Madridtól, így nem sikerült előrelépniük. Javíthatnak a Gijón ellen, akiknek nem megy most ebben a szezonban. Este lesz a Real Socieadad – Sevilla mérkőzés. Sampaoli együttese a kupában kikapott, és ez a mérkőzés sem lesz túl egyszerű a számukra, de ha tartani akarják a lépést a Barcával mindent meg kell tenniük a győzelemért. A Sociedad jelenleg az 5. helyen áll, és nincsenek nagyon lemaradva a Sevillától.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik az Atheltic Bilbao – Alaves találkozó. A Bilbao a kupában legyőzte a Barcelonát, de a bajnokságban hullámzó teljesítményt nyújt, bár így is a 7. helyen állnak. Az Alavesre oda kell figyelniük, hiszen nem egy nagycsapat dolgát megnehezítették már. A kora délutáni időpontban játsszák a Betis – Leganes mérkőzés. Helyezésekért megy a harc, a Leganes ha nyerni tud, eltávolodhat a kiesőzónától. Fél hétkor lesz az Celta Vigo – Malaga találkozó. Mindkét csapatnak ugyanannyi pontja van, de a Malaga a jobb gólkülönbség miatt előrébb áll a tabellán. Este a Villarreal – Barcelona összecsapás lesz. A Barca nem kezdte jól az új évet, a kupában kikaptak a Bilbaótól, ráadásul az egyik legerősebb kezdőjükkel álltak ki. A Villarreal nehéz ellenfél lesz, akik jelenleg a 4. helyen állnak a tabellán. Mathieu-n kívül egészséges a katalánok kerete, így ezzel nem lesz gondjuk, viszont nagyon oda kell majd figyelniük a Villarreal támadóira, különösképpen Roberto Sorianóra és Sansonére. A katalán csapatnak nyernie kell, ha tartani akarják a lépést a Reallal.

HÉTFŐ

Hétfő este rendezik meg az Osasuna – Valencia mérkőzést. A téli szünet alatt mindkét csapatnál edzőcsere volt, így két friss tréner csatája is lehet a meccs. Az Osasuna jelenleg utolsó, a Valencia meg éppen megússza a kiesőzónát. Nagyon össze kell szedniük magukat, főleg fejben, mert a játékosok tehetsége adott, csak éppen a megfelelő eredményt nem tudják elérni.

A 17. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45 Espanyol – Deportivo La Coruna

SZOMBAT:

13:00 Real Madrid – Granada (Sport 1) 
16:15 Eibar – Atlético Madrid (Sport 2) 

18:30 Las Palmas  Sporting Gijón (Sport 1) 
20:45 Real Sociedad – Sevilla (Sport 1) 

VASÁRNAP:

12:00 Athletic Bilbao – Alaves (Sport 2)
16:15 Betis – Leganes 
18:30 Celta Vigo – Malaga
20:45
 Villarreal – Barcelona (Sport 1)

HÉTFŐ:

20:45 Osasuna – Valencia (Sport 1)

A tabella állás a 16. forduló után:

nevtelen