Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guzmics aláírt Kínában

Nap-nap után olvassuk, hogy melyik világsztár költözhet Kínába. Az utóbbi években csak két magyar labdarúgó járt a nagy fal környékén, de Huszti Szabolcs és Elek Ákos is hamar visszatért Európába. Guzmics Richárdról decemberben terjedt el, hogy elhagyja lengyel csapatát, mely mostanra már realizálódott is.

15826683_10154227814851463_4688411538030607119_nCenter Sport Facebook

A lengyel Wisla Kraków csapatát elhagyó Guzmics Richárd hivatalosan is a Jenpien Funde játékosának tekinthető, miután péntek reggel aláírta szerződését a kínai klubhoz. A hírt hivatalosan péntek reggel jelentette be az igazolásban közreműködő Center Sport.

„Az elmúlt évek átigazolási időszakaiban rendre felvetődött Guzmics Ricsi klubváltása, olasz és kínai ajánlat is érkezett érte, meg is egyeztünk mindenben, de a Wisla korábbi tulajdonosai miatt az üzlet valamennyi alkalommal meghiúsult – nyilatkozta Filipovics Vladan a Nemzeti Sportnak – Bosszantó volt, mert a játékos érezte, hogy eljött az idő a váltásra, konkrét lehetőségei voltak, de sajnos egyik esetben sem rajtunk múlt a dolog. A Jenpien Funde azonban kitartó kérő volt, és a Wisla új vezérkara korrekt és segítőkész módon állt az ügyhöz, tisztában voltak vele, Ricsi mennyit tett a csapatért és belementek az üzletbe, holott szívesen hosszabbítottak volna vele. Az elmúlt hetek átigazolásai bizonyítják, hogy immár hiba legyinteni a kínai ligára, Ricsi számára azért is lesz sportszakmai szempontból előrelépés az új bajnokság, mert klasszis támadók ellen futballozhat.

Endrődi Dávid