Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenal költött legkevesebbet játékosokra az elmúlt években

A brit Sport Magazine kimutatása szerint 2006 óta a Premier League klubjai közül az Ágyúsok költöttek a legkevesebbet átigazolásokra.

 A 2004-es veretlen bajnoki címet követően az Arsenal már nem tudta felvenni a versenyt a semmiből megjelenő “olajklubokkal” (Chelsea, City), ráadásul az új stadion építésével a klub tetemes adósságot halmozott fel nem csoda hát, hogy az Arsenal szurkolóinak kell legmélyebben a zsebükbe nyúlni ha látni akarják kedvenceiket. Amióta az Arsenal az Emiratesbe költözött ínséges idők járnak Arsene Wenger együttesére. Nem elég, hogy már nyolc éve böjtölnek trófea nélkül és évről-évre eladják a csapat legjobbjait, eközben még a kulcsjátékosok pótlására is sajnálta a pénzt a londoni klub.

A kudarcokért persze sokan Wengert teszik felelőssé, ám ha picit belegondolunk abba, hogy a skót üzletpolitika dacára eddig még mindig sikerült behoznia az Arsenalt az első négybe akkor óriási bravúrként fogható fel az Ágyúsok szereplése. Mennyit költött az észak-londoni csapat az átigazolásokra? Nos a helyzet katasztrofális mivel alulról nézik a mezőnyt többek közt még olyan klubok is megelőzik őket mint a Reading, Swansea, Wigan vagy a Norwich…

Veres Péter