Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Roy Hogdson: Nem veszíthetjük el a fejünket Montenegró ellen

A San Marino elleni 8-0-ás sikert követően komoly erőpróba vár az angolokra Montenegróban. A két válogatott nemrégiben az Európa bajnoki selejtezők során is találkozott egymással, akkor a délszlávok a hajrában mentettek pontot a Háromoroszlánosok ellen. A mérkőzés elsősorban Wayne Rooney durva belépőjéről marad emlékezetes.

A United támadóját Miodrag Dzudovic lerúgásáért állították ki a két évvel ezelőtti Montenegró elleni Eb-selejtezőn. A döntetlennel Anglia ugyan kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, ám Rooney kétmeccses eltiltás miatt a franciák és a svédek elleni meccset is kénytelen volt kihagyni.

Roy Hogdson, az angol válogatott menedzsere pontosan tudja, hogy nem sok jóra számíthatnak a hazai szurkolóktól, véleménye szerint a győzelemhez a maximumot kell nyújtania a játékosainak a podgoricai pokolban. “Talán majd megpróbálnak provokálni minket, igen, de erre fel kell készülnie egy hozzá [Rooneyhoz] hasonló játékosnak. A délszláv drukkerekről amúgy elmondható, fantasztikus hangulatot teremtenek minden meccsen, mert szenvedélyesek, és a vérükben van a szurkolás. Mindenki tisztában van azzal, hogy riválisunk hozzánk hasonlóan a csoportelsőségért harcol. Taktikailag, technikailag és mentálisan is a topon kell lennünk ahhoz, hogy legyőzzük őket. “

Hogdson megvédte játékosát és bízik benne, hogy Rooney tanult az akkori leckéből és nem fog elkövetni hasonló őrültséget. Wayne amúgy nem az a típus, aki bárhol vagy bármikor is zavarba jönne, és meg kell, hogy mondjam, a viselkedése is példaértékű – sosem hagyott minket cserben. Igen, akkor elkövetett egy hibát, amiért meg is bűnhődött , de aztán nyilvánosan bocsánatot kért.Különben mindenki megjegyzi, ha kiállítják, márpedig ez elég friss emlék számára, úgyhogy nem kell külön őt figyelmeztetnem. – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

 

Veres Péter