Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es válogatott: Radó vezérletével győzelem a finnek ellen

A nagyválogatott közvetlen utánpótlását jelentő U21-es brigád is Finnország ellen játszott, igaz csak felkészülési találkozót, de a Paks elleni siker után a skandinávok is vesztesen hagyták el a pályát.

Az ország egész területét érintő havazás Gyirmótot sem kímélte, a folyamatos hóesésben lejátszott összecsapáson a szombathelyi Radó András duplájával nyertek Róth Antal fiai.

Az első negyedóra jórészt mezőnyjátékkal telt, de Radó remek labdalevétel után nagy helyzetben kapufát lőtt. A félidő felén már túl voltunk, amikor ismét a Haladás fiatalja került helyzetbe, de ezt már nem hibázta el. A finn kapus rosszul helyezkedett, amit Radó okosan kihasznált. A játékrész hátralévő idejében a kapusok játszották a főszerepet. Egyre másra mutatták be nagyobbnál nagyobb védéseket, így egygólos magyar előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő eleinte magyar helyzetekkel indult, majd mindegyre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A hajrában aztán előbb Szécsi Márk szabadrúgás csattant a felső kapufán, majd Radó lőtt tökéletesen a finnek kapujába egy kontratámadás végén eldöntve a találkozót.

Róth Antal az MLSZ hivatalos honlapjának értékelte a látottakat: „Az első félidőben végig mi irányítottuk a meccset, az ellenfélnek egy kidolgozott helyzete sem volt. Az első félidőben a helyzetkihasználás terén volt némi hiányérzetem, rengeteg lehetőségünk volt, több gólt is lőhettünk volna. A második félidőben nem változott az ellenfél harcmodora, inkább mi lettünk kissé óvatosabbak, és sokáig nem tudtunk kijönni a kapunk elől. A játékosokat dicséret illeti, mert becsülettel, fegyelmezetten végigdolgozták a mérkőzést.”

U21-es felkészülési mérkőzés

Gyirmót
Magyarország – Finnország 2–0 (1-0)

Magyarország: Jova – Szolnoki, Jagodics, Poór, Farkas N. (Juhász D., a szünetben) – Vécsei (Szakály A., 81.), Windecker – Szécsi, Radó (Gyurján, 90.), Bacsa (Bese, a szünetben) – Ugrai (Vernes, a szünetben)
Gólszerző:
Radó (25., 89.)

Gavalovits Sándor