Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem született gól a svédek meccsén, László Csaba csapatával súlyos verést szenvedett Albániában

Hétfőn a brazil-oroszon kívül is volt élet, a keddi nap folyamán pedig több mérkőzést is rendeztek a világ stadionjaiban.

Szlovákia – Svédország 0:0

Északi szomszédunknál rangadót rendeztek: Hamsikék a svédeket fogadták Zsolnán. Svédország játékosai Zlatan Ibrahimovic távollétében is gólképtelennek bizonyultak, így lemásolták a pénteki, írek elleni selejtező eredményét.

Albánia – Litvánia 4:1
G: Meha (33.),Cani (38.),Basha (43.), Palionis (59. – öngól) ill. Razulis (75.)

A László Csaba irányította litván válogatott Albániában szenvedett háromgólos vereséget. Pénteken még a Szlovákiában elért 1:1-es döntetlennek örülhetett a korábban a Ferencváros csapatát is irányító edző, ám öröme nem tarthatott sokáig. Az elmúlt 5 mérkőzése sem sikerült túl jól a válogatott kispadján: egy Liechtenstein ellen aratott 2:0-s győzelmet követően 3:0 és 4:2 arányú vereség következett a bosnyákok és örmények ellen, majd az előbb említett szlovákok elleni döntetlen és ez a vereség.

Luxemburg – Finnország 0:3
G: Ring (44.), Forssell (55.- 11-esből), Toivio (90.)

Finnország a spanyolok elleni 1:1 után könnyedén intézte el Luxemburgot idegenben. A miniállam csapata a finnekhez hasonlóan döntetlent játszott legutóbbi meccsén hazai pályán Azerbajdzsán ellen, ám most nem sikerült bravúrt elérniük.

Kanada – Fehéroroszország 0:2
G: Rogyionov, Hvascsinszkij

Katarban mérte össze erejét magyar idő szerint hétfő délután Kanada és Fehéroroszország válogatottja. A mérkőzés azonban csak nevében volt barátságos, a játékvezetőnek többször kellett a sípjába fújnia szabálytalanság miatt. Egy ilyen eset után a 29. percben jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a fehérorosz válogatott, amelyet Rogyionov csúsztatott a hálóba. A második félidőben egy újabb fejes gólt szereztek a beloruszok Hvascsinszkij révén a 88. minutumban, ezt követően az eredmény már nem változott.

Malajzia – Palesztina 0:2
G: Salem (’40), Nu’man (’90)

A kedd délutáni futballdömping Malajzia – Palesztina mérkőzéssel kezdődött, amely a vendégek sikerével zárult.

Móra Tamás