Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola érkezésével előtérbe kerülhetnek a saját nevelésű játékosok

A szezon végén érkező spanyol edzőtől nem csak eredményeket és nézőcsalogató játékot várnak, hanem a klub utánpótlásában pallérozódó ifjú tehetségek beépítését is az első csapatba.

Németországban is nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás-nevelésre, amelynek eredményét akár a tegnapi Kazahsztán elleni selejtezőn is láthattuk: a Nürnbergben 4:1-re megnyert mérkőzésen brillírozó dortmundi különítmény legidősebb tagja is idén tölti be 24. életévét. Guardiola előző állomáshelyén emlékezhet mindenki, hogy a csapatban szinte csak saját nevelésű játékosok szerepeltek és a 42 éves edző irányítása alatt vált alapemberré Pedro és Busquets is. A spanyol edző maga is a híres akadémiáról, a La Masiáról került ki annak idején és vált a Barcelona alapemberévé. A müncheni utánpótlásban jelenleg két olyan játékos van, akikről a jövőben még minden bizonnyal hallani fogunk és könnyen megkaphatják az esélyt az új trénertől.

A 19 éves Patrick Weihrauch csatár poszton bevethető, jelenleg a Mehmet Scholl irányította bajor második csapatban 22 mérkőzésen négy gólt és három gólpasszt jegyzett. Játékstílusa alapján azonban könnyen beleillhet Guardiola játékfilozófiájába: a szakemberek szerint gyors és jól cselez.

A másik játékos a 17 esztendős Pierre-Emile Höjbjerg középpályás, aki támadásban és védekezésben egyaránt hasznos játékos. Legutóbb Leverkusenben a kispadon foglalt helyet, valamint tagja volt a télen Dohában edzőtáborozó Bayern keretének is.

Móra Tamás