Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tízes skálán nyolc és feles a török-magyart vezető bíró osztályzata

A nemzetközi játékvezetők adatbázisát vezető és teljesítményüket értékelő worldreferee.com szerint kiemelkedően vezette a meccset Milorad Mazic.

„A török számára létfontosságú meccs, a csúszós talaj, és a nyílt sisakos küzdelem olyan játékvezetőt kívánt, aki képes felismerni a mérkőzésen zajló események természetét. Milorad Mazic pont ilyennek bizonyult és az első perctől az utolsóig a kezében tartotta a történéseket.  A mérkőzés első felében Mazic próbált megelőzően fellépni, nem adott egy sárga lapot sem, pedig a törökök rendkívül temperamentumosan játszottak, míg a magyarok nagyon rutinosan fociztak. Később aztán a feszültség növekedésével már nem habozott a sárga lapokhoz nyúlni és minden alkalommal helyesen tette ezt. A törökök több alkalommal is tizenegyest reklamáltak, ám Mazic ezeket a helyzeteket is jól kezelte” – olvasható a szakportál értékelőjében.

Ugyanakkor a második félidőben volt egy szituáció, amikor Varga Józsefet látta szabálytalannak a szerb játékvezető, miközben a török játékossal csapott össze, minek következtében a mindketten földre kerültek.

Gavalovits Sándor