Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino: “Sohasem edzeném a Barcelonát!”

Mauricio Pochettino, az angol élvonalbeli Tottenham Hotspur jelenlegi menedzserét korunk egyik legígéretesebb vezetőedzőjének tartják. Nem csoda ez, hiszen az általa gardírozott “sarkantyúsok” évről évre egyre jobb csapat benyomását keltik. Ennek megfelelően több megaklubbal is összeboronálták a fiatal menedzsert, de ő kijelentette: egy klubhoz biztosan nem menne.

mauricio-pochettino-playing-for-espanyolPochettino Espanyol-játékosként (fotó: 101 Great Goals)

Ez a klub pedig nem más, mint Spanyolország és Katalónia egyik ékköve, az FC Barcelona. Az ötszörös BEK/BL-győztes, 24-szeres bajnok gránátvörös-kékek kispadja a legtöbb edző számára valóságos álom, azonban Mauricio Pochettino nem tartozik közéjük. A Tottenham jelenlegi menedzserét ugyanis megkérdezték arról, van-e esély arra, hogy nyáron ő vegye át Luis Enrique megüresedő helyét a Barca kispadján, ám a 45 éves szakember kategorikusan nemet mondott.

“Hogy mennék-e a Barcához? Espanyol-szurkoló vagyok. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam…” – válaszolta a feltett kérdésre Pochettino.

Nem véletlen, hogy ezt hangoztatja az argentin tréner, ugyanis játékoskarrierje során két részletben összesen 314 meccset játszott le a Barcelona városi riválisánál, ráadásul három esztendőn keresztül vezetőedzője is volt a kék-fehér csapatnak.

“Ugyanolyan ez, mint ahogy az Arsenalt se edzeném soha az életben, ha Daniel Levy (a Tottenham tulaja – a szerk.) egy napon kirúg engem” – folytatta Pochettino. – “A mai futballban nehéz lojálisnak lenni, és nem is divat már, azonban én játékosként is törekedtem erre, menedzserként sincs ez másképp.”

Így tehát egy jelölttel kevesebb, már ami a Barcelona vezetőedzői posztját illeti.

Szerző: Draskovics Tamás